Home » Uitslagen en Nieuws

    Uitslagen en Nieuws 2020

ONK Oss

Een mooie maar moeilijke baan ook weer om te rijden, de enige Nederlandse zandbaan met hoogte verschillen!
In de tijdtraining was de baan vlak en ook helemaal nat gesproeid, dit maakte het erg glad om te rijden en hierdoor ging ik twijfelachtig rijden. Het aanzetten van een ronde wilde niet echt goed lukken, en toen ik wel aan een goede ronde bezig was viel ik er bijna af op de waves waardoor ik schuin op de baan kwam te staan en mijn goede ronde ook weg was. Ik kwam uiteindelijk uit op een 13e tijd, hier was ik niet tevreden mee.
De eerste manche had ik een start in de middenmoot maar kwam ten val bij het inrijden van de tweede bocht omdat iemand tegen mijn voorwiel aanreed. Ik kon de manche als allerlaatste beginnen, het rijden ging wel een stuk beter als in de tijdtraining. Ik kon uiteindelijk nog terug rijden naar een 14e plaats.
De tweede manche had ik ook geen goede start maar ik kon gelukkig wel op de motor blijven zitten, ik kwam 11e te liggen. In de eerste ronde wilde ik meteen iemand voorbij rijden maar schoot hierbij over de wal een hek in waardoor ik alweer 4 plaatsen verloor… Het rijden ging niet lekker die manche, ik was veel te voorzichtig. Uiteindelijk nog wel 1 iemand kunnen inhalen en als 14e weer over de finish gekomen, hier was ik echt niet blij mee…

ONK Harfsen

De week naar Boekel stond meteen de tweede ONK in Harfsen op de planning. Het was voor mij de eerste keer dat ik in Harfsen moest rijden, wel een mooie maar ook moeilijke baan kwam ik in de training achter. 

Met de tijdtraining moest ik wennen aan de baan omdat ik er nog nooit gereden had, de eerste paar ronde had ik dan ook nodig om de baan te onthouden en om de lengte van de schansen in te schatten. Ik kon in de tijdtraining een 9e tijd neerzetten. 

De eerste manche had ik een slechte start en moest ik in de eerste ronde al aardig wat mensen inhalen om er weer goed bij te zitten. De eerste ronde kwam ik wel meteen door op de 8e plaats, en kon ik goed aanhaken bij de nummer 7. Wel werd ik op het eind moe waardoor ik het tempo iets moest laten zakken, ik kwam als 8e over de finish. 

De tweede manche was ik weer slecht weg bij het hek, gelukkig kon ik nu al veel goed maken in de eerste bochten. Ik kwam de eerste ronde weer als 8e door, ik kon alleen niet goed de aansluiting vinden met het groepje voor mij dit was jammer. Aan het eind kon ik nog wel een plaats opschuiven door een gevallen rijder. Ik kwam als 7e over de finish. 

Met een 8e en 7e plaats werd ik totaal ook 7e in Harfsen. 

Eerste ONK Boekel

Afgelopen weekend was het dan weer zover, na de corona periode mochten de wedstrijden weer van start gaan! Voor dit jaar hebben we besloten om mee te doen met het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) dames, deze klasse is een tijd weg geweest en sinds dit jaar weer terug gekomen. 

In de tijdtraining was de baan nog helemaal vlak omdat de dames als eerste mochten starten, hele vlakke banen zijn niet zo mijn ding en daarom was ik ook niet echt lekker aan het rijden. Wel kon ik een 10e tijd neerzetten, hier was ik aardig tevreden mee. 

In de eerste manche kon ik een goede start pakken en reed ik als 3e de eerste bocht in, in de eerste ronde verloor ik al wat plaatsen en kwam ik als 6e door. Het rijden ging goed en voor mij doen zat mijn snelheid goed. Helaas begon het naar een aantal ronde te regenen wat het niet makkelijker maakte, ook werd ik aan het einde van de manche net iets te snel moe waardoor ik terug zakte naar een 9e plaats. Hier finishte ik de wedstrijd ook op, maar ik weet nu in ieder geval waar ik aan moet werken!

In de tweede manche had ik weer een aardig goede start en kon ik als 5e de bocht in rijden. De eerste paar ronde was ik aan het sukkelen op de baan en maakte ik erg veel fouten op een baan die ik toch nog niet vaak zo zwaar had gezien! Ik kwam naar een aantal ronde als 11e door, en halverwege de manche kreeg ik ook nog erge kramp in mijn kuit wat het rijden niet makkelijker maakte... Ik finishte ook op de 11e plaats. 

Het was een nieuwe ervaring, maar een leuke klasse om in te rijden! 
De volgende ONK is aankomende 6 september in Harfsen. 

WK Valkenswaard.

WK Valkenswaard 7-8 maart:
De dagen van te voren aan het WK had het erg veel geregend, hierdoor was de baan veranderd in een modderpoel. Bij een normale wedstrijd zou het hoogst waarschijnlijk afgelast zijn, maar bij een WK kan dit natuurlijk niet!
Vrije training: wij moesten als eerste de baan op en de baan stond nog voel met plassen, het was een erg moeilijke baan om te rijden maar ondanks alles viel het niet tegen.
Tijdtraining: een uurtje later stond voor ons alweer de tijdtraining op het programma, tussendoor hadden er nog 2 klassen mogen rijden en de baan was eigenlijk alweer een stuk droger geworden, maar wel lag hij er nog erg moeilijk bij. In het begin ging het niet zo goed om een ronde te zetten, ik was erg voorzichtig om niet te vallen en kon hierdoor geen goede ronde neerzetten. Na een peptalk van mijn coach ging ik het weer proberen, ik probeerde die rondes een stuk agressiever te rijden en dit werkte goed. Het jammere was alleen dat ik in alle rondes dat ik het probeerde er wel iemand voor mij viel of stond op de goede stukken van de baan, hierdoor moest ik sommige stukken toch inhouden. Ondanks dat kon ik mijn tijd toch met 5 seconde verbeteren, maar ik kwam op een 32e tijd uit, wel gekwalificeerd maar niet tevreden.
Eerste manche: door mijn tijdtraining had ik een slechte plek aan het hek, en ik remde mijn motor ook nog eens dood in de eerste bocht omdat ik hard moest remmen voor iemand die gevallen was! Ik kon de eerste ronde als 33e doorkomen, de baan was ondertussen erg zwaar en moeilijk geworden dus mijn tactiek was vooral: blijven rijden! Dit heb ik dan ook zeker gedaan en het rijden ging gedurende de manche ook steeds beter. Ik kon uiteindelijk als 25e over de finish komen, hier was ik redelijk tevreden mee!
Tweede manche: op zondag ochtend stond de tweede manche op het programma, ze hadden de baan geheel vlak geschoven waar ik eigenlijk niet zo blij mee was. Wel merkte ik dat de baan ook snel weer zwaar zou gaan worden, want de ondergrond was nog steeds aardig nat. Ik had weer een slechte start i.v.m. mijn slechte startplek maar kon de eerste ronde als 25e doorkomen. Voor mij gevoel ging het rijden goed en kon ik in het begin ook goed meerijden, alleen de snelheid lag veel hoger als de eerste manche dus de rest ging ook een stuk harder. Ik kwam uiteindelijk als 26e over de finish, ik was net iets minder tevreden als de eerste manche omdat ik dacht dat ik meer naar voren zou zitten.
Al met al was het wel weer een erg mooie ervaring, en was het weer leuk om aan zo’n groot evenement mee te kunnen doen!

Uitslagen en Nieuws 2019

Nederlands Kampioen! MON Oss

Afgelopen weekend in Oss had ik de een na laatste weekend van het seizoen voor het NK.

Van te voren had ik uitgerekend om kampioen te worden moest ik in de eerste manche 4de worden, dit leek misschien goed te doen maar alsnog was ik aardig zenuwachtig.
De eerste manche had ik een goede start en kon ik als 2de dame aan de wedstrijd beginnen, alleen omdat ik de eerste ronde te voorzichtig  reed zakte ik terug naar de 4de plaats. Later in de wedstrijd ging het rijden gelukkig wel weer steeds beter, ik kon doorschuiven naar de 3de plaats en liep ook nog langzaam in op de 2de plaats op het eind maar om er bij te komen was de wedstrijd helaas te kort.

Omdat ik de eerste manche op de 3de plaats finishte was het zover! Ik was NEDERLANDS KAMPIOEN MON DAMES 2019!

De tweede manche had ik ook weer een goede start maar ik reed ook in de eerste paar ronde te voorzichtig en kwam op de 4de plaats terecht, pas later in de wedstrijd ging het rijden beter maar toen was het eigenlijk te laat. Ik finishte deze manche als 4de. Maar niet te min werd ik naar deze manche gehuldigd door vrienden en familie met champagne, partypoppers en bakmeel waardoor ik helemaal onder kwam te zitten!

Met een 3de en 4de plaats eindigde op de 4de plaats in het dagklassement, maar dat maakte niet uit want ik was kampioen!!

Iedereen bedankt voor de support van afgelopen seizoen!

IMBA Amriswil,  Zwitserland

In de vrije training was de baan nog een beetje nat, maar het rijden ging voor mijn gevoel niet zo lekker en ik voelde mezelf ook niet helemaal fit. Ik gebruikte de training om wat aan de baan te wennen en de schansen goed te gaan kennen. Ik kwam uit op een 8ste tijd, hier was ik toch niet helemaal tevreden mee.

In de tijdtraining ging ik als 1 van de eerste de baan op en probeerde meteen in de 2de en 3de ronde een goede tijd neer te zetten zodat ik nog een vrije baan voor mij had. In de 3de ronde kon ik mijn beste tijd zetten, ik kwam op dat moment uit op een 6de plaats. Later probeerde ik nog een ronde aan te zetten maar deze was net iets langzamer, en helaas kwam er ook nog 2 dames over mijn tijd heen waardoor ik uitkwam op een 8ste tijd. Hiermee was ik toch ook niet zo tevreden, maar het rijden ging helaas niet zo goed.

De eerste manche had ik niet zo’n goede start maar kon ik in de eerste ronde toch als 7de doorkomen, in de tweede ronde kon ik doorschuiven naar de 6de plaats. Wel zat er een Zwitser al vanaf het begin achter me, deze was toch net iets sneller en naar ongeveer de helft van de wedstrijd moest ik haar toch voorbij laten. Hierdoor kwam ik uit op een 7de plaats. In deze manche was ik ondertussen wel doorgeschoven naar een 3de plaats in het kampioenschap, wat ik voor de rest van de dag moest zien vast te houden.

De tweede manche was mijn start weer niet zo goed, ik begon in het midden van het veld aan de wedstrijd beginnen maar kon wel wat plaatsen goed maken in de eerste ronde. Ik kwam op een 8ste plaats te rijden, maar het rijden ging gewoon niet goed. Ik kon geen mensen verder ook meer inhalen, dus kwam ik op een 8ste plaats over de finish waar ik niet tevreden mee was.

De derde manche probeerde ik een hele andere plek aan het starthek, hierdoor was ik wel beter weg met de start en kon ik als 8ste aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de manche kon ik nog 2 dames inhalen en finishte ik als 6de deze manche. Het rijden ging deze manche ook een stukje beter gelukkig.

In Zwitserland eindigde ik totaal op een 7de plaats. Maar wat veel belangrijker was, ik kon de 3de plaats in het kampioenschap vasthouden en eindigde dus voor de eerste keer op het podium in het EK kampioenschap van 2019!

IMBA Groesbeek, Nederland

De vrije training verliep goed, de baan was nog heel erg vlak wat nooit zo mijn sterke punt is. Ik zette een 6de tijd neer.

In de tijdtraining kreeg ik goed de kans om een paar rondes aan te zetten en het rijden ging ook goed. Ik kon een 4de tijd neerzetten en verzekerde mij hier ook van een goede startplaats.

De eerste manche had ik een goede start en kon ik als 4de aan de wedstrijd beginnen, in het begin van de manche deed ik erg mijn best om aansluiting te houden bij de eerste 3 maar kon deze eigenlijk net niet volgen. De eerste paar ronde kostte daarom ook veel energie waardoor ik later in de manche nog een plaatsje terug zakte. Ik finishte op de 5de plaats deze manche waar ik niet helemaal tevreden mee was.

De tweede manche had ik weer een goede start en kon ik als 2de uit de bocht komen, helaas zakte ik in de eerste ronde al terug naar een 4de plaats. Het rijden ging wel goed en ik kon lekker mijn eigen tempo rijden, helaas waren de eerste 3 rijdsters toch wat te snel en eindigde ik op een 4de plaats deze manche.

De derde manche had ik ook weer een goede start en kon ik als 3de aan de wedstrijd beginnen, ook deze keer werd ik in de eerste ronde terug verwezen naar de 4de plaats. Wel begon ik weg te lopen bij de andere rijdsters achter mij en zo kon ik deze manche ook finishen op een 4de plaats.

Totaal werd ik ook 4de in de daguitslag en ben ik opgeschoven naar de 4de plek in het kampioenschap.

MON Cuijk

Het was weer zover, de eerste wedstrijd naar de zomerstop.

De eerste manche kon ik goed van start gaan en kon op een mooie eerste plek van de dames beginnen. Na 2 ronde zat de nummer 2 wel erg dicht achter mij, het was een mooie strijd en we waren erg aan elkaar gewaagd. Helaas in de 6de ronde werd ik toch voorbij gereden omdat ik een fout maakte met een achterblijver. Ik kon helaas niet terug voorbij gaan omdat ze toch iets sneller was, ik werd deze manche tweede op 4 seconde achterstand op de nummer 1.

De tweede manche kwam ik weer goed uit de start en kon ik als eerste beginnen, ik reed alleen te voorzichtig in het eerste gedeelte van de wedstrijd waardoor ik in de tweede ronde al terug werd verwezen naar de 2de plaats. Wel kon ik dichtbij blijven aan de eerste positie en door een foutje van de nummer 1 kon ik toch weer voorbij gaan en kwam zo weer eerste te liggen halverwege de manche. Ik kon de manche uitrijden op de eerste plaats.

Met een tweede en een eerste plaats werd ik ook eerste totaal, ook kon ik goede punten pakken voor het Nederlands kampioenschap.

EK Warsage, België

Afgelopen weekend heb ik mijn tweede EK van het seizoen gehad in Warsage, België. 

In de vrije training voelde ik mij goed op de baan, ik kon lekker mijn rondjes rijden en wennen aan de baan. 

Met de tijdtraining maakte ik de fout om in het midden van het veld de baan in te gaan, hierdoor kon ik moeilijk een rondje vinden waarin ik goed kon aanzetten. Later in de training heb ik het nog een keer geprobeerd, deze keer kreeg ik een stuk meer ruimte maar werd in het eind van de ronde toch wat opgehouden. Uiteindelijk kwam ik uit op een 4de tijd waar ik toch wel tevreden mee was. 

De eerste manche had ik een slechte start maar kon in de eerste ronde toch al 8ste doorkomen, mijn snelheid was goed en ik kon dan ook gedurende de manche nog een aantal plaatsten winnen waardoor ik als 4de over de finish kon komen! 

De tweede manche had ik een goede start, maar deze verprutste ik helaas in de eerste ronde.. ze hadden de baan gesproeid waardoor ik in de eerste ronde te voorzichtig deed en 2 plaatsen verloor. Ik lag 5de naar een ronde, maar maakte in de eerste paar ronde een paar fouten waardoor ik bijna viel. Hierdoor ging in voorzichtiger rijden en moest ik even een gat laten, later in de manche ging het beter en kon ik toch nog een plaatsje opschuiven. Ik werd weer 4de. 

De derde manche had ik een hele slechte start voor mijn doen, rond een plaats of 15. Gelukkig had ik een goede eerste ronde en kon al veel mensen inhalen en ging het rijden erg goed! Na een paar ronde kwam ik al op de 4de plaats terecht en had een mooie voorsprong opgebouwd op de 5de plaats. Ook wist ik dat als ik op deze plek bleef rijden ik totaal op het podium zou eindigen. Ik had een voorsprong van ongeveer 7-8 seconde, maar ik verknalde het zelf toen ik in een kort bochtje iets te snel gas gaf en mijn achterwiel wegschoof... Ik viel even om en moest mijn motor weer oprapen, gelukkig kon ik dit heel snel doen en kon nog net opstappen voor dat de nummer 5 voorbij kwam! Wel was ik door dit valletje uit mijn ritme geraakt en ging het rijden even niet zoals ik wilde. Terwijl de druk erg groot werd van achter maakte ik een foutje in de bocht en werd voorbij gereden... ik moest hierna ook even een gat laten vallen maar kon 2 rondes voor het eind mijn ritme weer terug vinden, ik reed er langzaam weer naar toe en de laatste ronde werd het nog erg spannend want ik zat aan het achterwiel. Helaas kon ik het net niet halen en finishte 0,3 seconde achter de 4de plaats, en dus viel ik ook net van het podium af. 

Totaal werd ik 4de in de daguitslag, dit was wel even zuur omdat het zo close was. Maar later was ik toch wel tevreden omdat het rijden wel erg goed is gegaan en ik een goede strijd heb geleverd! 

Ik sta op dit moment op een 5de plaats in het Europees kampioenschap. 

MON Eersel en Bergharen

De afgelopen twee wedstrijden van de MON werden verreden in Eersel en Bergharen.

In Eersel kon ik twee keer een goede start pakken, de eerste manche begon ik op de 3de plek en kon in de eerste ronde al snel doorschuiven naar een 2de plek. Na een mooi gevecht van een paar rondes kon ik langzaam maar zeker weglopen bij de 3de plek, alleen tijdens de manche ging mijn koppeling kapot waardoor ik het tempo net iets moest laten zakken. De laatste ronde kwam de 3de weer erg dichtbij maar gelukkig kon ik deze net voorblijven waardoor ik als 2de kon finishen.

De tweede manche had ik een goede start en kon ik op de 2de plaats aan de wedstrijd beginnen, ik kon weer langzaam weglopen bij plaats 3 en kon zo de wedstrijd uitrijden. Met twee keer een 2de plaats werd ik in het dagklassement ook 2de.

De week hierna hadden we wedstrijd in Bergharen, dit was voor de verandering een keer een harde baan. De eerste manche kon ik een goede start pakken en begon op de eerste plek bij de dames, helaas schoot ik in de eerste ronde buiten de baan waardoor er een aantal veteranen voorbij kwamen die ik eerst nog moest inhalen. Dit ging eigenlijk erg moeizaam, en ik was niet echt tevreden over het rijden maar kon wel mijn eerste manche overwinning pakken van dit jaar bij de dames.

De tweede manche had ik een slechte start, maar ik kon in de eerste paar bochten al veel plaatsen terugpakken. Hierdoor kwam ik weer op de eerste plek te rijden, het rijden ging een stuk beter als de eerste manche en ik kon de wedstrijd mooi uitrijden en eerste worden.

Met twee keer een 1ste plaats pakte ik ook mijn eerste overwinning van dit seizoen, en deed goede zaken in het kampioenschap.

IMBA Engeland

Op zondag in de vrije training heb ik de baan even verkend, al kende ik de baan al wel omdat dit al de 4de keer was dat we wedstrijd hadden op deze baan met de IMBA. Ik kwam uit op een 5e tijd. 
Met de tijdtraining ging ik als eerste de baan in, om zo meteen te kunnen proberen een goede ronde te kunnen zetten. Dit heb ik geprobeerd in de 2e en 3e ronde, dit wilde niet helemaal lukken nog. Daarna heb ik nog een ronde aangezet en toen lukte het beter om een goede tijd te zetten. Ik kwam uit op een 5e tijd in de tijdtraining. 
De eerste manche was de start goed en kon ik als 4de aan de wedstrijd beginnen, naar 3 ronde moest ik een plaats prijsgeven en zakte ik naar plek 5. De nummers 1 tot 4 reden wat weg dus hier kon ik niet meer bijkomen en ik had ook een grote voorsprong op de nummer 6. Dus ik eindigde als 5de deze wedstrijd. 
De tweede manche pakte ik weer een goede start en ging als 2de door de bocht heen, in de eerste ronde moest ik al wat prijs geven en kwam ik als 4de door. Toen heb ik 3 ronde op plek 4 gereden met de nummer 5 strak er achter, helaas zakte ik toen toch terug naar de 5de plek. Op dat moment had ik ook weer een grote voorsprong op de 6de plek dus ik finishte als 5de. 
De derde manche kon ik als 3de de eerste bocht in gaan maar ik zakte in de eerste ronde weer terug naar de 4de plek. De tweede ronde kwam ook de nummer 5 voorbij waardoor ik weer op de 5de plek kwam te rijden. Ik reed ook weer redelijk hard weg bij de 6de plaats waardoor ik een beetje alleen kwam te rijden. Ik finishte weer op de 5de plaats. 
Met de 5de plaatsen in alle trainingen en manches werd ik totaal ook 5de. En omdat dit de eerste wedstrijd was sta ik nu ook 5de in de tussenstand van de EK. 
Het was een erg constant weekend, dat in ieder geval wel😁. De top 4 was helaas net wat te snel voor mij dit weekend, en ik was weer een stukje sneller als de rest van het veld achter mij. Verder ben ik wel tevreden over het rijden en mijn eigen snelheid. 

MON Venlo

Het was een erg hete dag in Venlo.

De eerste manche had ik een matige start, en omdat het zo warm was hadden ze de manche met drie minuten ingekort, dus ik dacht dan moet ik er wel meteen goed bijzitten. Ik was helaas net iets te gretig en kwam ten val in een gesproeid stuk op de baan. Toen iedereen eenmaal voorbij was kon ik pas opstaan en zat alles helemaal onder de modder. Met bijna een ronde achterstand kon ik beginnen aan de eerste manche, het rijden ging wel erg goed en zo kon ik toch nog terugkomen naar een vierde plaats.

De tweede manche was mijn start een stuk beter en kon ik als eerste van de dames aan de wedstrijd beginnen, dit was maar voor korte duur want in de eerste ronde zakte ik al terug naar de tweede plaats. Ik had wel een goed tempo te pakken alleen halverwege de manche remde ik de motor dood waardoor ik terug zakte naar de derde plaats. Hierna was mijn concentratie ook weg en ging het rijden niet zo goed meer, maar de tweede maakte nog een fout waar ik van kon profiteren. Zo eindigde ik toch nog op de tweede plaats.

Met een vierde en tweede plek werd ik totaal derde in het dagklassement.

MON Horst

Vandaag waren we te gast bij de jeugd in Horst.

De eerste manche had ik een goede start en kon ik als derde aan de wedstrijd beginnen. Hier heb ik eigenlijk de hele manche gereden en hier ben ik ook op geëindigd.

De tweede manche had ik ook weer een goede start en kon ik als tweede aan de wedstrijd beginnen, dit kon ik 2 rondes volhouden maar toen zakte ik toch terug naar de derde plaats. Hier kon ik ook op finishen.

Totaal werd ik ook derde deze dag.

EK Denemarken

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste EK van de FIM  gereden in Denemarken. Het was eigenlijk even afwachten wat voor wedstrijd het zou worden omdat ik geen idee had hoe het er hier aan toe zou gaan, achteraf bleek dit een hele leuke ervaring. 
Er waren 34 dames in Denemarken, en tijdens de vrije training bleek al meteen dat het niveau van de wedstrijd hoog zou liggen. Het niveau lag eigenlijk hetzelfde als bij de wedstrijden voor het WK. 
In de vrije training moest ik nog erg wennen aan de baan en ging het rijden nog niet zo soepel, ik zette een 28e tijd neer. 
Voor de tijdtraining hebben we wat dingen aangepast, hierdoor ging het rijden voor mij gevoel al weer wat beter. Ik had een 26e tijd neergezet, dit betekende dat ik al 26e mocht oprijden voor de start van de kwalificatierace die ook nog op zaterdag plaats vond. 
De kwalificatierace duurde 15 minuten + 2 ronde, mijn start was niet al te goed en ik kwam als 23ste door! Tijdens de race kon ik nog wel wat mensen inhalen, maar ik were zelf ook weer ingehaald. Uiteindelijk kwam ik als 22e binnen, dit was mijn startplek voor de manches op zondag. 
Op zondagmorgen kregen we eerst nog een warm up, hierbij kon ik lekker rijden dus ik had wel een goed gevoel voor de manches. 
De eerste manche was ik niet zo goed weg, en in de 2e bocht was het erg krap met zijn alle. Helaas viel er iemand voor mij waardoor ik hier tegen aan reed en zelf ook mijn evenwicht verloor. Dus helaas kwamen er nog een aantal rijdsters voorbij. Het was moeilijk inhalen omdat het snelheidsverschil ook erg klein was, ik kwam binnen op een 25ste plaats. 
De tweede manche kon ik een Iets betere startpakken, maar ook deze keer was er weer een opstopping in de 2e bocht, en omdat er deze keer in de binnenbocht een aantal mensen waren gevallen moest ik helemaal buiten om in de bocht. Ik kon als 17e aan de wedstrijd beginnen, het rijden ging eigenlijk wel goed. Alleen bij de valpartij waren ook een aantal snellere dames betrokken die later in de wedstrijd toch weer voorbij kwamen. Ik werd als 21e afgevlagd! 
Totaal werd ik 23e. 
 
Achteraf denk ik dat er nog iets meer in had gezeten, maar dit was het eerste EK van de FIM dus verder ben ik wel tevreden. 

MON Gemert

De wedstrijd begon wat regenachtig, maar later viel dit gelukkig erg mee. 

De eerste manche kwam ik slecht weg bij de start en bleef ik te lang achter een veteraan hangen, ik werd deze manche derde.

De tweede manche was ik goed weg bij de start, toen heb ik een paar rondes op kop gelegen van de dames. Naar 3 rondes kon ik de tweede toch niet meer houden en zakte terug naar de tweede plaats, het werd nog wel even spannend maar ik kon de tweede plaats vasthouden tot de finish.

totaal werd ik tweede. 

MON Well

De baan van Well beloofde al een zware dag te worden, het wordt niet voor niks de Hell van Well genoemd.

Het rijden ging niet zo heel goed omdat ik mij ook niet helemaal fit voelde die dag, toch kon ik 3e en 2e finishen en kon hiermee tweede totaal worden. 

MON Overloon

Vandaag waren we te gast bij de Duitse bond, we reden dan ook met de Duitse dames in plaats van met de veteranen. 

De eerste manche kon ik als 3e uit de start komen en de 2e ronde doorschuiven naar de tweede plek, deze wist ik vast te houden tot de finish. 

De tweede manche kwam ik ook weer als 3e uit de start en kon ik meteen doorschuiven naar de tweede plek. Ook deze wist ik vast te houden tot de finish. 

Ik werd totaal tweede in de daguitslag. 

WK Valkenswaard

Afgelopen weekend was het dan zover, ik kwam aan de start van mijn eerste WK wedstrijd die werd gehouden in Valkenswaard.

Op zaterdag ochtend om 8 uur begon het dan, ik mocht de baan op voor mijn eerste vrije training. Deze verliep eigenlijk wel goed en zoals ik zelf gehoopt had, ik kon de schansen allemaal springen waar ik toch wel blij mee was aangezien deze een stuk groter en verder zijn als de banen waar ik normaal op rijd. Ik noteerde in deze vrije training een 31ste tijd.

Een uurtje daarna was het al meteen tijd voor de tijdtraining, deze zou mijn startplaats bepalen voor heel het weekend. Ik ben eerst even gaan kijken hoe de baan lag en daarna ben ik al 2 rondes aan gaan zetten, gelukkig ging 1 van de rondes wel goed en kon ik een tijd neerzetten. Dit was maar goed ook want hierna heb ik het nog een aantal keer geprobeerd maar het wilde niet goed meer lukken, door deze ene ronde kwam ik uit op een 27ste tijd.

Op zaterdag mocht ik ook nog mijn eerste manche rijden, gelukkig kon ik nog een plekje aan het starthek vinden in het midden omdat deze open was gebleven. Hierdoor kon ik een redelijke start pakken en kon rond de 20ste plaats aan de wedstrijd beginnen, dit tempo kon ik wel een tijdje volhouden alleen naar het einde van de wedstrijd moest ik het tempo helaas laten zakken omdat mijn armen veel pijn gingen doen en ik het daardoor niet goed meer kon volhouden. Dit heeft me nog wel een aantal plaatsen gekost en ik kwam uiteindelijk als 24ste over de finish.

Op zondag ochtend was het tijd voor de tweede manche, voor de manche kregen we 10 minuten de tijd voor een warm up en daarna moesten wij meteen achter het starthek verschijnen voor de manche. Met de start van de 2de manche moest ik helaas wel aan de buitenkant starten en was ik ook nog eens slecht weg bij het hek waardoor ik achteraan de wedstrijd moest beginnen. In de eerste ronde kon ik al wel aardig wat plaatsen goed maken en kwam ik als 25ste door in de eerste ronde, in de paar rondes daarna kon ik nog wat plaatsen goedmaken en kwam ik aan op de 23ste plaats. Hier heb ik een tijdje gereden maar ook kreeg ik deze keer aan het eind van de manche weer hetzelfde probleem met mijn armen waardoor ik het tempo moest laten zakken. Aan het eind zijn er dan ook nog 2 mensen voorbij gekomen en zo kwam ik als 25ste over de finish.

Totaal werd ik 26ste op mijn eerste WK wedstrijd, ik ben hier redelijk tevreden over al weet ik dat het net iets beter had gekund als ik geen last had gekregen van mijn armen. Ik ben blij dat ik mee heb kunnen rijden en mij het kunnen meten met de beste dames van de wereld.

Iedereen heel erg bedankt voor de hulp en support voor dit weekend.

Plannen seizoen 2019

Ik wil jullie allemaal graag laten weten wat ik ga rijden het aankomend seizoen. In seizoen 2019 zal ik opnieuw aan de start komen bij de MON NK dames en de EK dames van de IMBA zoals voorgaande jaren. Maar dit jaar zal ik ook nog een nieuwe uitdaging aangaan, ik ga 2 EK’s van de FIM (proffesionele bond) rijden in Denemarken en in Arnhem. En ook zal ik aan de start komen bij mijn allereerste WK wedstrijd in Valkenswaard, Nederland. Voor deze wedstrijd moet je je kwalificeren in het weekend zelf, dus ik ga mijn uiterste best doen om mij te kwalificeren voor de wedstrijd (de eerste 40 mogen meedoen) en als dit lukt gaan we er proberen het beste uit te halen wat er in zit. 

Ik heb erg veel zin in en ik ga mijn uiterste best doen in 2019. 

Met dank aan: Spijkse metaalhandel van den Heuvel, Mike Pedersen, A.C.A. car en MX products, AIM fluid, HeliMX, Motoair, Clean2day, 101 Airborn museum Bastogne, bouwbedrijf Verploegh, HGS uitlaten, YSS suspension, SVW diving, Erjee techniek, REZO bandenservice, vakgarage van der Klij en vrienden/familie. 

Uitslagen en nieuws 2018

Laatste MON in Meijel

De laatste MON van dit seizoen werd gereden in Meijel, voor deze wedstrijd stond ik 3de in het kampioenschap en had ik nog een kleine kans om kampioen te worden maar dan moest ik sowieso 2 manches winnen en de dames voor mij erg slecht rijden.

De start van de eerste manche was redelijk goed en ik kon als 2de dame aan de wedstrijd beginnen, het rijden ging goed en ik kon inlopen op de koploopster maar werd ook opgejaagd door de derde. Naar dat ik een foutje maakte op de waves kwam deze ook voorbij maar kon ik de aansluiting nog wel goed houden, maar helaas kreeg ik aan het eind weer last van arm pump waardoor ik terugzakte naar de 4de plaats. Deze plaats kon ik gelukkig in de laatste ronde weer terugpakken en finishte ik als 3de.

De tweede manche was mijn start nog beter en kon ik als eerste dame aan de wedstrijd beginnen, helaas maakte ik achterin op de baan een grote fout doordat ik in een zijspanspoor reed en hier ook weer uitschoot en daardoor over de wal school. Er zaten 3 dames strak achter mij in de eerste ronde en die kwamen allemaal in 1 keer voorbij dus zakte ik terug naar de 4de plaats. Ik heb de hele manche 4de gelegen tot ik op het laatste toch weer de aansluiting kon vinden met de nummer 3 en deze in de een na laatste ronde voorbij kon gaan om zo als derde te finishen.

Totaal werd ik ook 3de in de daguitslag en kon ik ook mijn derde plaats in het NK vasthouden. Hier ben ik blij mee en ik wil iedereen bedanken voor het mooie seizoen.

Tot volgend jaar!

MON Reusel

De eerste manche had ik een goede start en kon als 2de dame aan de wedstrijd beginnen, ik reed naar de eerste plek toe en kon aan het achterwiel komen. Helaas kreeg ik halverwege de wedstrijd erg last van pijn in mij onderarmen waardoor ik de motor niet meer vast kon houden en moest ik het tempo erg laten zakken. Ik zakte terug naar de 3de plaats.

De tweede manche was mijn start een stuk slechter, ik kon op de 4de plaats van de dames beginnen. De hele manche heb ik aan het achterwiel gezeten van de nummer 3 en de laatste ronde deed ik nog een goede poging om deze in te halen maar deze werd afgekapt doordat er achterblijvers in de baan zaten en ik moest inhouden. Dus ik finishte 4de.

Met een 3de en 4de plaats werd ik 4de in de daguitslag.

MON Berghem

Op 7 oktober waren wij te gast in Berghem, de eerste manche was ik erg goed weg bij het hek en kon ik als eerste van de dames aan de wedstrijd beginnen. De baan lag er niet zwaar bij wat voor mij gunstig was, het rijden ging erg lekker en in het begin kon ik ook weglopen bij de concurrentie. Halverwege de wedstrijd kwam de 2de wel wat dichterbij en zat vlak achter mij omdat de verschillen erg klein waren op deze baan, door een klein foutje in de bocht wat een hapering in mijn rijden veroorzaakte werd ik terug verwezen naar de 2de plaats. Ik kon met nog 3 ronde te gaan de koppositie niet meer terugpakken en werd deze manche 2de.

De tweede manche had ik een slechtere start, maar naar een ronde kwam ik als 3de dame door op een baan die erg zwaar was geworden. Ik kon deze positie heel de manche vasthouden maar moest in de laatste ronde nog wel erg uitkijken dat ik niet voorbij werd gereden, dit gebeurde gelukkig niet en ik kon deze manche als 3de finishen.

Met een 2de en een 3de plaats werd ik ook 3de in het dagklassement, ik sta nu nog 2de in het kampioenschap maar de verschillen tussen de eerste 4 zijn erg klein dus er kan van alles gebeuren.

EK Kleinhau, Duitsland

Afgelopen weekend heb ik mijn laatste EK van dit seizoen gehad in Kleinhau, Duitsland! 
Met de vrije training was de baan erg nat nog en stond de zon laag dus heb ik gewoon rustig mijn rondjes gereden omdat ik gelukkig zaterdag daar ook al heb kunnen rijden!
Tijdens de tijdtraining was de baan al een stuk beter en probeerde ik in het 2de rondje een tijd neer te gaan zetten, dit lukte en ik kwam uit op een 4de tijd. Ik heb het hierna nog een paar keer geprobeerd maar elke keer kwamen de rondjes niet goed uit waardoor ik geen betere tijd neer kon zetten. 
Net voor de eerste manche (2 minuten voor de start) kregen wij opeens te horen dat er iets mis was gegaan met de tijdtraining en dat ik geen 4de was maar 6de dus ik mocht als 6de naar het hek rijden opeens... 
De eerste manche had ik een slechte start omdat ik al aanreed naar het starthek maar het lang duurde voordat het hek viel waardoor ik precies in de rem kneep voor het hek viel. Ik begon als 15de ongeveer aan de wedstrijd, naar een ronde kon ik als 9de doorkomen en de 2 rondes daarna kon ik opschuiven naar een 6de plaats. Toen ik daar eenmaal was aangekomen waren de eerste 5 al te ver weg en kwam ik eigenlijk alleen op een 6de plaats te rijden, waar ik ook op finishte.
De tweede manche was de start iets beter en kon ik rond plek 10 aan de wedstrijd beginnen, in de eerste ronde wist ik door te schuiven naar de 4de plek maar omdat het rijden niet zo soepel ging verloor ik gedurende de manche ook weer een plaats waardoor ik 5de werd. 
De derde manche was ik erg goed weg bij het hek en kon ik de kopstart pakken! Ik begon dus als eerste aan de wedstrijd, ik kon dit ongeveer 3 kwart ronde vasthouden tot ik terug zakte naar de 3de plek. De volgende ronde kwamen er door een grote fout van mij ook 2 voorbij waardoor ik 5de kwam te liggen, ik kon het tempo van de nummer 3 en 4 goed blijven volgen alleen toen er achterblijvers op de baan kwam was ik net niet agressief genoeg en verloor de aansluiting. Ik werd deze manche 5de. 
Met 6-5-5 in de manches werd ik 6de in de daguitslag.
Net iets minder goed als dat ik van te voren gehoopt had, ik kon dan ook niet meer opschuiven in het Europees kampioenschap en werd dit jaar totaal 5de. 
Dit was ook het laatste EK van dit seizoen, het was een erg mooi en leuk seizoen. 
Er zijn nog 3 NK wedstrijden en ook deze ga ik proberen zo goed mogelijk nog af te sluiten. 

EK Paal, België

De vrije training verliep goed en ik had al een goed gevoel op de baan ook al was deze nog glad.

Met de tijdtraining verliep wel goed maar ik kreeg niet de kans om een perfecte ronde te zetten, elke keer als ik probeerde aan te zetten zat er wel 1 of 2 bochten een iets langzamere rijder voor waardoor ik niet het hele rondje op mijn snelst kon rijden. Toch pakte de tijdtraining nog redelijk goed uit en kon ik een 5de tijd neerzetten.

De eerste manche zat ik er goed bij met de start en kon als 3de aan de wedstrijd beginnen, naar 3 bochten zakte ik 1 plaatsje naar de 4de plaats maar in het begin van de tweede ronde kon ik weer doorschuiven naar de 3de plaats. In de derde ronde had ik geluk en kon ik door een foutje van de Engelse rijdster doorschuiven naar de 2de plaats, maar de 3de dame reed op dat moment wel vlak achter mij en kwam steeds iets dichterbij. 4 rondes voor het einde kwam zei met een aanval die ik niet had zien aankomen en zakte ik terug naar de 3de plaats, deze plaats heb ik tot de finish vastgehouden.

De tweede manche zat ik er weer goed bij met de start en kon ik als 4de aan de wedstrijd beginnen, in het begin van de wedstrijd kon ik het tempo van de eerste 3 niet helemaal volgen dus sloegen zij een gaatje. Later in de wedstrijd liep ik weer in op de nummer 3 en kwam steeds dichterbij, 2 rondjes voor het eind zat ik er vlak achter maar maakte toen een fout met een achterblijver waardoor ik de aansluiting weer kwijtraakte en deze ook niet meer kon vinden. Ik sloot deze manche af op de 4de plaats.

De derde manche was ik een stuk slechter weg met de start en zat halverwege de groep, ik wilde zo snel mogelijk naar voren rijden om voor het podium in de daguitslag te kunnen gaan. Helaas ging dat in de 2de bocht al mis en werd er tegen mij voorwiel aangereden waardoor ik ten val kwam… hierdoor moest ik als allerlaatste aan de wedstrijd beginnen en zou het een moeilijke wedstrijd worden voor mij omdat het een lastige baan om in te halen was. In de eerste ronde kon ik al veel mensen voorbij gaan en kwam als 15de van de 32 door naar een ronde, maar hoe meer je naar voren komt hoe moeilijker het wordt om in te halen. Gedurende de wedstrijd kon ik naar voren komen tot de 8ste plaats met nog 3 ronde te gaan zat ik aan het achterwiel van de nummer 7 tot ik mijn motor nog een keer dood remde en deze aansluiting weer helemaal kwijt was. Ik werd deze manche dus 8ste.

Maar nu werd het nog even spannend of ik het podium nog kon halen want iedereen had erg verschillend gereden in de manches, maar naar veel uitrekenen en het niet zeker weten kwam dan toch het verlossende antwoord dat ik 3de was in de daguitslag met 1 punt voorsprong op de 4de en daarmee een EK podium pakte!

In het Europees kampioenschap sta ik nu op de 5de plaats maar hier is ook nog wel wat mogelijk, ik sta 8 punten achter de nummer 4 en 9 punten achter de nummer 3 dus het staat heel erg dicht bij elkaar. Met nog 1 wedstrijd te gaan is er dus nog van alles mogelijk.

MON Deurne

Naar de zomerstop mochten we weer beginnen met de wedstrijden op de zware baan van Deurne.

De eerste manche was ik goed weg bij het hek maar deed ik veelste vroeg mijn gas dicht waardoor ik er slecht bij zat met de start, hierdoor moest ik eerst wat mensen gaan inhalen wat in het begin nog aardig goed lukte. Naar een tijdje was ik op de 4de plaats beland en probeerde ik het gat te dichten naar de derde plaats, dit lukt langzaam en door een klein foutje van de nummer 3 zat ik er 2 ronde voor het eind strak achter maar toen begon ik allemaal fouten te maken en lukte me het niet meer om er voorbij te komen. Het rijden zelf ging ondanks de plaats erg slecht, ik was houterig aan het rijden en maakte erg veel fouten dus ik was zeker niet tevreden en wilde dit proberen de 2de manche te verbeteren.

De tweede manche was mijn start wel iets beter en kon ik iets meer vooraan beginnen, helaas door wat teveel haast in de eerste ronde, omdat ik het graag beter wilde doen als in de eerste manche, viel ik halverwege de ronde door een stomme fout. Hierdoor kon ik weer als laatste aan de wedstrijd beginnen, in het begin kon ik aardig veel mensen inhalen maar later werd dit een stuk moeilijker en bleef ik hangen achter een veteraan die ik echt niet voorbij kon komen voor 5 rondes. Net hiervoor reed de dame op de 4de plaats dus ik wilde er erg graag voorbij om ook haar te kunnen inhalen maar het wilde echt niet lukken, 1 ronde voor het eind was ik dan eindelijk de veteraan voorbij maar dit was al te laat om nog de 4de plaats over te nemen.

Met de tweede manche was ik nog veel minder tevreden als de eerste manche, het rijden ging ook gewoon niet goed op deze baan. Dus ik weet dat ik op zulk soort banen meer moet trainen, het was niet mijn baan en ik werd deze dag 5de totaal. Bij de volgende wedstrijd gaan we weer voor een betere plaats.

EK Norley, Engeland 

Afgelopen weekend heb ik mijn 2de EK van dit seizoen in het Engelse Norley gereden, het was een mooie baan en snelle baan met wat hoogte verschillen grotendeels een harde baan met een paar zanderige bochten!

Voor de vrije training hadden ze de baan aardig nat gesproeid, dit maakte de baan in het begin even wat lastiger om te rijden maar dit ging al snel beter! Ik vond het een mooie baan maar ook wel lastig op sommige punten, in deze vrije training kon ik een 7de tijd noteren.

In de tijdtraining was de baan al een heel stuk droger en hierdoor ook beter te rijden! Ik reed als 1 van de eerste de baan op en probeerde meteen een tijd neer te zetten omdat er op dat moment nog niet zoveel mensen voor mij zaten in de baan, ik reed in het begin een beetje gespannen en kon niet zo goed een tijd neerzetten. Naar een paar rondjes proberen reed ik de pits in en hoorde ik dat ik een 9de tijd had, hier was ik niet tevreden mee dus ging ik het nog maar een keer proberen. Ik verbeterde mijn tijd wel met 2 seconde alleen hiermee schoof ik helaas geen plaatsen op, in de laatste ronde proberen verbeterde ik nog een keer mijn tijd alleen dit hielp nog steeds niet en ik kwam uit op een 9de plaats waar ik niet zo tevreden mee was.

In de eerste manche kon ik erg goed wegkomen bij de start en kon als 3de de bocht in draaien, naar een half rondje kon ik doorschuiven naar de 2de plek en hier kon ik ook een aantal rondes blijven rijden. In de 4de ronde werd ik terugverwezen naar de 3de plek en 2 rondes later viel ik terug naar de 4de plek, het tempo van de eerste 3 kon ik net niet volgen dus helaas. In de laatste ronde werd ik door een fout ook nog terugverwezen naar de 5de plaats, hier was ik wel even teleurgesteld om maar toch vond ik een 5de plaats in de manche niet verkeerd!

De tweede manche had ik een hele slechte start, het starthek werkte niet goed en toen het 5 seconde bordje omdraaide duurde dit geen 5 seconde tot het hek viel maar 20/25 seconde. Net voordat het starthek viel draaide ik mijn gas weer dicht omdat ik dacht dat er iets mis was, hierdoor had ik een hele late reactie en moest de wedstrijd achteraan beginnen. In de eerste ronde kon ik al erg veel plaatsen goedmaken en kon ik als 8ste doorkomen naar een ronde, hierna heb ik nog 1 iemand ingehaald en lag ik 7de. Op deze plaats heb ik de manche ook uitgereden omdat de rest er al net iets te ver voor zat en ik hier niet meer bij kon komen.

De derde manche was ik weer goed weg bij de start en kon als 4de aan de manche beginnen, het rijden ging erg goed en ik liep ook wat in op de derde plek maar helaas werd de manche afgelast naar 5 ronde door een zware valpartij.. ze tellen dan de positie waar je de laatste ronde op bent doorgekomen wat in mijn geval een 4de plaats was. De manche werd niet herstart omdat de helft van de te rijden tijd al voorbij was!

Met 5-7-4 in de manches werd ik dagtotaal ook 4de in Engeland, en ben ik opgeschoven naar een 5de plaats in het Europees Kampioenschap!

MON Horst

We hadden deze keer wedstrijd in Horst met de jeugdklasses waardoor we een keer als bijna laatste op de dag moesten rijden.

De eerste manche een slechte start omdat ik ingesloten werd, ik was meteen de aansluiting met de snellere dames al kwijt en het rijden ging ook nog eens voor geen meter... al met al een hele slechte manche waarin ik als 5de over de finish kwam.

De tweede manche had ik een stuk betere start en ging het rijden in het begin aardig goed. Alleen de dames die achter mij zaten waren toch wel een stukje sneller, ik heb eigenlijk heel de manche 4de gelegen maar 2 rondes voor het eind kwam de 5de dame mij ook nog voorbij. Het rijden ging wel beter als de eerste manche maar het ging alsnog niet goed.

Met 2 keer een 5de plaats werd ik ook 5de in het dagklassement.

Niet mijn baan en niet mijn dag, de volgende keer gaan we proberen er een beter resultaat uit te halen.

MON Geldermalsen

Vandaag de MON op mijn thuisbaan in Geldermalsen, de eerste manche was ik niet zo goed weg bij het hek maar ik kon in de eerste 2 bochten al heel veel plaatsen goedmaken. Zo kon ik alsnog als 2de dame aan de wedstrijd beginnen, in de eerste ronde kon ik meteen even doorschuiven naar de eerste plek maar werd een halve ronde later al weer terug verwezen naar de tweede plek. Naar een paar ronde raakte ik de aansluiting kwijt met de nummer 1 omdat ik wat foutjes aan het maken was, dus ik heb de wedstrijd uitgereden op een tweede plaats.

De tweede manche was ik ook niet goed weg bij de start maar kon wel weer veel plaatsen goedmaken in de eerste ronde waardoor ik meteen als eerste dame doorkwam de eerste ronde, het rijden ging goed en ik heb dit een tijdje vol kunnen houden tot ik in de 4de ronde toch weer werd terug verwezen naar de tweede plek. Door was achterblijvers precies op de verkeerde plekken raakte ik helaas de aansluiting kwijt met de nummer 1 dus heb ik deze manche weer uitgereden op de tweede plek.

2 keer 2de is ook 2de in de daguitslag.

MON Leusden

De eerste manche begon ik met een hele slechte start maar door wat geluk in de eerste ronde kon ik al wel als 4de dame doorkomen naar een ronde, in de 2de ronde ging ik voorbij aan de nummer 4 en kwam op een 3de plek te liggen waar ik de manche mooi op heb kunnen uitrijden.

De tweede manche ging het al helemaal mis met de start want er viel iemand voor mij en die kon ik helaas niet meer ontwijken waardoor ik zelf ook viel. Dus ik begon als laatste aan de wedstrijd, het rijden ging wel lekker en ik kon gedurende de wedstrijd heel wat plaatsen opschuiven. Ik had geen idee hoeveelste ik lag maar ik kwam als 3de dame aan de finish, hier was ik tevreden mee.

2 keer 3de in de manches is ook 3de in de daguitslag.

MON Wanssum

Afgelopen weekend was er een wedstrijd in het Limburgse Wanssum, een bijzondere baan die aangelegd is rondom een voetbalveld.

De eerste manche had ik een goede start en kon ik als eerste dame aan de wedstrijd beginnen,  naar een ronde of 2 verloor ik de eerste plaats door een foutje en zakte terug naar de tweede plek. De derde dame zat al meteen daarna er dicht aan mijn achter wiel en in het 7de rondje kwam deze ook voorbij omdat ik een foutje maakte met een achterblijver, wel kon ik de derde plek behouden tot het eind van de manche.

De tweede manche had ik kopstart, alleen ik deed in de eerste 2 rondes veel te voorzichtig omdat ze de baan gesproeid hadden. Dus ik werd in de eerste ronde al voorbij gereden en zakte terug naar de derde plaats, helaas begon het naar een aantal rondes wedstrijden ook te regenen en te onweren waardoor de wedstrijd ook niet makkelijker werd. Na een paar rondes begon ik wel weer goed in mijn ritme te komen en kon ik het gat dichtrijden naar de tweede dame, toen ik er eenmaal achter zat kon ik de tweede plaats ook erg makkelijk overnemen. Ik finishte de manche ook op de 2de plaats.

Met een derde en een tweede plaats werd ik ook tweede in het dagklassement, met deze uitslag heb ik ook de leiding over kunnen nemen in het NK dames.

Pinksterweekend MON Son en Venlo

Tijdens het pinksterweekend waren er 2 wedstrijden gepland voor het NK dames in Son en Venlo. Op zondag werd er begonnen in Son.

De training ging niet zo heel super omdat er op een hele vlakke baan getraind moest worden, wel kon ik de baan goed verkennen en wist gelukkig hierna hoe de baan lag.

De eerste manche pakte ik een hele goede start en kon ik als 2de door de bocht rijden, er zat alleen een veteraan voor (we rijden sinds dit jaar samen met de veteranen). Dus eigenlijk kon ik als eerste aan de wedstrijd beginnen, dit kon ik een hele tijd volhouden alleen de laatste paar rondjes kreeg ik last van mijn armen waardoor ik het tempo moest laten zakken. Hierdoor viel ik terug naar de 2de plaats, hier kon ik de wedstrijd wel op uit rijden.

De tweede manche had ik weer een hele goede start en kon zo ook als eerste dame beginnen, ik begon meteen met zo snel mogelijk voorsprong op te bouwen en dit lukte ook aardig goed. Hierdoor kwam er geen andere dame meer in de buurt en kon ik de manche winnend afsluiten. Met een 2de en een 1ste plaats kon ik ook de eerste plaats in het dagklassement pakken!

De volgende dag in Venlo begon ik redelijk goed, met de start kon ik als 2de dame door de bocht gaan alleen naar een rondje zakte ik al terug naar plaats 3. Het rijden ging niet zo lekker en nummer 4 reed erg dicht achter mij aan, toen maakte ik een schakelfout waardoor de nummer 4 voorbij kwam. Helaas kon ik deze plaats niet terug pakken en eindigde als 4de deze manche.

De tweede manche was mijn start beter en kon ik als eerste dame aan de wedstrijd beginnen, het rijden ging ook een stuk beter als de eerste manche. Door een fout met een achterblijver zakte ik alleen halverwege de wedstrijd terug naar de 2de plaats. Gelukkig had ik al wel een voorsprong opgebouwd op de nummer 3 en 4 en kon de wedstrijd als 2de uitrijden.

Met een 4de en een 2de plaats werd ik 3de in het dagklassement.

Met een 1ste en een 3de plaats dit weekend erg tevreden! Ook ben ik na dit weekend naar de 2de plaats in het kampioenschap gestegen.

 

MON Stevensbeek

De eerste tellende wedstrijd voor het NK seizoen was dit jaar in Stevensbeek, het was een mooie warme dag en met de training ging het ook al lekker dus de dag begon goed.

De eerste manche had ik een goede start en kon ik als 2de dame aan de wedstrijd beginnen, naar 2 rondes werd ik voorbij gestoken en zakte ik naar de 3de plaats. Ik kon goed bij de nummer 2 blijven en aan het eind van de wedstrijd reed ik weer steeds dichter naar haar achterwiel toe. In de laatste ronde zat ik er erg dichtbij en probeerde nog voorbij te gaan maar dit lukte helaas net niet, ik kwam als 3de over de finish met een achterstand van 0,3 seconde op de nummer 2.

De tweede manche had ik ook weer een goede start en kon ik als 3de aan de wedstrijd beginnen, met eerst wat stuivertje wisselen met de 4de dame wist ik toch mijn 3de plaats te behouden. Later in de manche kwam een andere dame van achter uit het veld nog ver naar voren gereden, ik heb er een tijdje voor gezeten maar kon dit toch niet houden. Ik werd voorbij gereden omdat ik een verkeerde spoorkeuze maakte, dit gebeurde anderhalve ronde voor het einde... hier mee zakte ik terug naar de 4de plaats. Ik probeerde nog terug te komen naar de 3de plaats maar dit lukte net niet, ik kwam als 4de over de finish deze keer met 1,5 seconde achterstand op de nummer 3.

Met een 3de en 4de plaats in de manches werd ik helaas net 4de in het dagklassement, net naast het podium helaas. Wel ben ik erg tevreden over het rijden van deze dag, er was te zien dat ik vooruit ben gegaan ten opzichte van vorig jaar.

EK Wohlen, Zwitserland 

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste IMBA van het seizoen gereden in Wohlen, Zwitserland.

De vrije training op zondag ging goed en ik had een goed gevoel bij de baan, ik had dan ook een 6de tijd in de vrije training waar ik wel redelijk tevreden mee was.

Met de tijdtraining reed ik als 1 van de eerste de baan op zodat ik de eerste paar rondes kon proberen meteen een goed tijd neer te zetten, dit heb ik 2 rondes geprobeerd en toen ik in de pits aankwam werd mij verteld dat ik een 6de tijd had. Ik wilde het graag nog een keer proberen maar elke keer als ik aan probeerde te zetten reden er mensen voor mij in de weg waardoor ik niet goed een ronde kon neerzetten. En helaas kwam er aan het eind nog iemand over mijn tijd heen waardoor ik een 7de tijd had in de tijdtraining, gelukkig gaf dit wel de mogelijkheid tot een goede startplek.

De eerste manche had ik een goede start en kon als 4de aan de wedstrijd beginnen, de baan lag goed en het rijden ging ook goed. Wel zat de nummer 5 vanaf de eerste ronde strak aan mijn achterwiel, halverwege de manche maakt ik dan ook een klein foutje en zakte ik terug naar de 5de plaats. Wel kon ik nog goed bij de nummer 4 blijven maar het lukte niet om weer terug voorbij te gaan, dus werd ik deze manche als 5de afgevlagd.

De tweede manche was mijn start een stuk slechter en moest ik halverwege het veld aan de wedstrijd beginnen, in de eerste ronde kon ik al aardig wat mensen inhalen en kwam zo op de 8ste plaats te rijden. 2 rondes later kon ik met een mooie inhaal manoeuvre de nummer 7 ook inhalen, helaas waren de eerste 6 al net te ver weg en kon ik hier niet meer bijkomen. Ik werd afgevlagd op een 7de plaats.

De derde manche had ik weer een goede start en kon ik op een 5de plaats beginnen aan de wedstrijd, alleen de eerste 2 rondes deed ik net wat te voorzichtig waardoor ik terug viel naar de 7de plek. Daarna ging het rijden wel weer wat beter en kon ik aansluiting krijgen bij de nummer 5 en 6 maar het is niet gelukt om er weer terug voorbij te gaan. Dus ook deze manche werd ik als 7de afgevlagd.

Met 5-7-7 in de manches eindigde ik op een 6de plaats in de daguitslag, en omdat het de eerste wedstrijd was sta ik nu ook 6de in het Europees kampioenschap.

Uitslagen en nieuws 2017

EK Armiswil, Zwitserland

Afgelopen weekend had ik mijn 5de en laatste EK van het seizoen in Zwitserland 

In de vrije training ging het rijden wel lekker en kon ik een 6de tijd neerzetten.

In de tijdtraining heb ik eerst 2 rondjes aangezet, ik stopte even om te kijken wat mijn tijd was en dit was 9de hier was ik toch niet helemaal tevreden mee dus probeerde ik het nog een keer. In het rondje daarna heb ik nog wel mijn tijd kunnen verbeteren, maar ik kwam als nog als 9de uit. Hier was ik niet helemaal tevreden mee maar de tijden lagen redelijk dicht bij elkaar dus dit hoefde nog niks te betekenen voor de manches, wel kon ik hiermee een goede startplek uitkiezen.

In de eerste manche had ik niet zo een goede start maar ik kon in de eerste ronde al aardig wat mensen inhalen en zo kwam ik als 9de door. Hierna kwam ik achter 2 Zwitserse te zitten waar ik wel wat moeite mee had om die voorbij te komen, uiteindelijk lukte het mij naar 3 rondes om een gaatje te vinden en de eerste Zwitserse voorbij te rijden. In dit zelfde rondje kon ik ook nog de 2de Zwitserse inhalen en zo kwam ik op de 7de plek terecht, toen ik eenmaal voorbij was liep ik ook snel weg. Helaas was de 6de plek al net te ver weg om nog naar toe te kunnen rijden dus reed ik deze wedstrijd op een 7de plek uit.

De tweede manche was mijn start nog een stuk slechter en begon ik bijna als laatste aan de wedstrijd, in de eerste ronde kwam ik op een 12de plaats door. En gedurende de wedstrijd heb ik nog een aantal mensen kunnen inhalen waardoor ik op de 8ste plek kwam te rijden, hierna heb ik nog een paar ronde vlak achter de nummer 7 gereden maar deze kon ik helaas niet meer voorbij gaan en zo werd ik deze manche 8ste.

De derde manche was mijn start een heel stuk beter en ik kwam als 6de door de eerste bocht, in de 2de bocht en het stuk daarna kon ik ook al 2 mensen voorbij steken en zo kon ik als 4de aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging alleen niet zo lekker en soepel als de eerste en tweede manche, ook deed ik wat voorzichtiger omdat de baan erg link erbij lag. Dus naar een paar ronde gereden te hebben kwamen er toch 2 voorbij en zakte ik terug naar de 6de plaats, later kwam ook nog de nummer 7 door een fout van mij voorbij. Hier ben ik nog wel de hele wedstrijd mee aan het rijden geweest maar ik zag niet meer de kans om er terug voorbij te gaan. Dus in deze manche eindigde ik ook als 7de.

 

Met een 7de, 8ste en 7de plek in de manches eindigde ik in het dagklassement ook op de 7de plaats.

In het Europees Kampioenschap ben ik helaas nog terug gezakt naar de 6de plaats op 3 punten achterstand van de nummer 5..

EK Hof, Duitsland 

Afgelopen weekend heb ik mijn 4de EK van het seizoen gereden in het Duitse Hof.

Op vrijdag zijn we al afgereisd naar Duitsland voor een leuk en gezellig weekend, op zaterdag was er al wel een wedstrijd maar ik had besloten hier niet aan mee te doen omdat de IMBA dames op zaterdag avond ook nog een vrije training hadden. Dus op de zaterdag was het lekker rustig, ik heb naar wat andere wedstrijden gekeken en s’avonds nog even gereden wat voor mij gevoel al best wel goed ging.

 Op zondagochtend om 10 voor half 10 begon onze vrije training, ik heb wat rondes door gereden en ook weer een paar wat rustiger dit ging wel lekker en de snelheid zat wel redelijk goed.

In de tijdtraining ging ik meteen als een van de eerste de baan op zodat ik meteen in het begin wat snelle rondes kon proberen te zetten, in de derde ronde lukte dit redelijk goed en zo stond ik op een 4de tijd gedurende de hele tijdtraining. In de een na laatste ronde verbeterde ik mijn tijd nog met een paar honderdste maar hierdoor schoof ik geen plaats op. Maar in de allerlaatste ronde zette Nederlands teamgenootje Demi nog een snelle ronde neer waardoor ik een plaatsje verloor en op een 5de tijd uitkwam, dit gaf gelukkig nog wel een goede startplaats aan het hek.

 De eerste manche kwam ik goed weg uit de start en kon ik als 3de aan de wedstrijd beginnen. Helaas pakte ik naar een paar ronde een bocht iets te wijd waardoor de nummer 4 voorbij kon komen en ik terug zakte naar de 4de plaats. En naar een tijdje begon de nummer 5 ook wel dichterbij te komen, maar gelukkig kon ik die nog op een redelijke afstand houden. Dus ik finishte deze manche op een 4de plaats waar ik wel tevreden mee was.

 De tweede manche was mijn start ook weer goed en kon ik als 4de aan de wedstrijd beginnen, maar in de tweede bocht kon ik al mooi binnendoor steken bij de nummer 3 waardoor ik al snel derde lag. Halverwege de wedstrijd begon nummer 4 wel langzaam naar mijn achterwiel te rijden en naar een paar rondes was ze daar ook. Alleen zij maakte zelf een foutje waardoor ze onderuit ging in een bocht waardoor ik weer een stuk wegliep, dus had ik in de laatste paar ronde geen druk meer en werd ik op een 3de plaats afgevlagd! Hier was ik wel erg blij mee.

 Ook de derde manche begon weer goed en ik startte op een 4de plaats, dit keer kon ik in de 4de bocht binnendoor voorbij steken waardoor ik weer op de derde plaats terecht kwam! Naar een paar ronde zag ik dat de nummer 4 wel iets dichterbij kwam, maar toen zette ik een paar rondes toch nog wat meer aan en merkte ik dat ik weer weg kon lopen! En dan gaat er op de motor toch wel door je hoofd dat je misschien je eerste EK podium kan gaan halen… gelukkig kon ik ook steeds iets verder blijven weglopen. Dus de laatste 3 ronde zag ik dat het gat tussen mij en de 4de wel groot genoeg was, dus ben ik wat rustiger gaan rijden. En zo kon ik uiteindelijk weer als 3de worden afgevlagd! En hiermee haalde ik mijn eerste EK podium in 5 jaar!

 Met een 4-3-3 in de manches werd ik 3de totaal in Duitsland achter Steffi Laier en Brenda Wagemans.

In het Europees Kampioenschap sta ik op dit moment 5de.

EK Engeland, Penkridge 

Afgelopen weekend heb ik het 3de EK van dit jaar gehad in Penkridge, Engeland.

We zijn op vrijdag ochtend vroeg al afgereisd naar Engeland en kwam dan ook tegen het eind van de middag aan op de baan, op zaterdag was er niks te doen op de baan dus hebben we lekker een keer een rustdag gehouden.

 In de vrije training ging het rijden  al best wel goed, ik heb een paar stukken van de baan goed doorgereden en andere stukken weer wat langzamer. Ondanks dat ik geen hele ronde voor mijn gevoel hard heb gereden had ik toch een 10de tijd  in de vrije training wat mijzelf niet echt tegenviel.

 In de tijdtraining ben ik meteen als eerste de baan op gereden, zo zat ik een beetje vooraan en kon ik meteen proberen een tijd neer te zetten. Ik heb meteen in de eerste 2 rondes aangezet en voor mijn gevoel ging dit ook best wel goed, daarna ben ik de pits in gereden en hoorde ik dat ik een 9de tijd had. Ik wilde toch proberen mijn tijd nog te verbeteren maar dit wilde helaas niet meer lukken, gelukkig wilde het bij de andere ook niet zo goed lukken en bleef mijn tijd als 9de staan. Deze tijd was voldoende om een goed plekje te mogen kiezen aan het starthek.

 In de eerste manche had ik een erg goede start en kon ik als 2de door de eerste bocht gaan, de start was op beton wat mij normaal gesproken ook redelijk goed af gaat dus dit was wel een voordeel voor mij. In de eerste ronde kwamen er wel wat snellere dames voorbij en zo kwam ik langs op de 5de plaats. Helaas omdat het regende (is normaal in Engeland helaas) had ik vanaf de 3de ronde steeds meer problemen met mijn bril, dus mijn zicht werd steeds een stukje slechter! Hierdoor moest ik op een gegeven moment ook mijn tempo laten zakken. Ik wilde liever mijn bril ook niet afzetten omdat er veel stenen op de baan lagen, maar hierdoor zijn er nog wel 3 mensen voorbij gekomen. Toen heb ik toch maar besloten mijn bril af te zetten, hierdoor ging het rijden wel beter en heb ik gelukkig nummer 9 en 10 achter mij kunnen houden. Ik kwam deze manche als 8ste over de finish.

 De tweede manche kon ik als 4de aan de wedstrijd beginnen, maar in de eerste ronde moest ik toch al wel een plaatsje prijs geven en kwam ik als 5de door. Het rijden ging deze manche eigenlijk wel goed en ik was ook lekker aan het rijden, nog 2 zijn mij voorbij gekomen en helaas viel mij teammaatje Gwenda Haans uit met een blessure waardoor ik ook nog een plaatsje op schoof. Zo kwam ik deze manche uit op een 6de plaats waar ik best wel tevreden mee was.

 De derde manche had ik weer een erg goede start en kon ik als 2de weer de bocht in gaan, in de 3 rondes daarna heb ik ook 4de gelegen en het rijden ging goed. Maar toen werd de wedstrijd helaas afgelast omdat Silke uit België erg hard gevallen was en daarom moesten wij weer terug in de fuik gaan staan voor een herstart. Naar een half uur was de baan weer vrij en konden wij opnieuw starten, dit verliep voor mij jammer genoeg niet zo goed want ik kwam slecht weg. Gelukkig kon ik in de eerste ronde al vele plaatsen goedmaken en naar een ronde als 6de doorkomen, in de manche ben ik nog een plaatsje verloren en zo kwam ik als 7de over de finish.

 Met een 8ste, 6de en 7de plaatsen in de manches werd ik in totaal 6de in de IMBA van Engeland, hier was ik zelf best wel blij en tevreden over.In het Europees kampioenschap sta ik op het moment op de 6de plaats.

 Het volgende EK is op 9 juli in Duitsland.

 Ik wil Gwenda en Silke dan ook veel beterschap wensen. 

MON Leusden

De training verliep eigenlijk goed en het rijden ging erg lekker,  nu zegt dit natuurlijk niet zoveel over hoe de rest van de dag gaat verlopen aangezien de baan nog helemaal vlak was.

Voor de eerste manche begon de pech al, toen het 15 seconde bordje voor de start omhoog ging wilde ik de motor in de versnelling zetten maar deze sloeg op dat moment meteen af. Ik kreeg de motor in de versnelling niet meer gestart, naar een paar keer proberen lukte dit in zijn vrij wel weer. Ik probeerde de motor weer in de versnelling te zetten en weer sloeg deze af, dus ik merkte al dat mijn koppeling niet meer goed was. Met toch nog een beetje geluk kreeg ik net naardat het starthek gevallen was de motor weer aan en kreeg ik het toch voor elkaar om weg te rijden. Helaas door mij kapotte koppeling ging het rijden ook voor geen meter en moest ik genoegen nemen met een 5de plaats. Achteraf bleek er een stuk van een koppelingsplaats gebroken te zijn.

Gelukkig had ik voor de 2de manche mijn andere motor nog, mijn start was een stuk beter en ik kon als 5de aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde kon ik meteen doorschuiven naar de 4de plaats en zat ik vlak achter nummer 3, in de derde ronde maakte de nummer 3 een foutje waardoor ik kon doorschuiven naar plaats 3. Met veel moeite en tegenstand van de nummer 4 heb ik plaats 3 tot het einde van de wedstrijd vast kunnen houden, ook nu ging het rijden gelukkig een stuk beter.

Met een 5de en 3de plaats eindigde ik helaas net weer naast het podium en werd ik 4de dagtotaal.

MON Stevensbeek

Met de eerste manche kwam ik niet echt goed weg bij de start, dus ik moest nog wat mensen gaan inhalen. Dit ging niet zo snel als ik gehoopt had en uiteindelijk naar 4 ronde kwam ik aan op de 5de plaats, de top 4 was al een stuk verder weg gereden dus hier kon ik niet meer bijkomen. Wel heb ik een mooie strijd gehad met plaats nummer 6 die er vanaf halverwege de manche erg dicht achter zat. Gelukkig heb ik wel de 5de plaats kunnen behouden.

De 2de manche was mijn start nog slechter dan in de eerste manche dus ik moest weer gaan inhalen, naar 2 rondes kwam ik deze keer aan op de 5de plaats. De top 4 kon ik deze manche niet zo goed volgen, dus hier kon ik niet meer bijkomen.

Met een 5de en 5de plaats werd ik dagtotaal ook 5de

MON Cuijk

De zondag naar Venlo hadden we meteen de wedstrijd in Cuijk, net voor onze training begon het te regenen wat wel erg jammer was als begin van de dag. Ondanks de regen ging het rijden wel lekker en had ik een goed gevoel voor de manches.

De eerste manche was mijn start niet zo heel goed en kwam ik als 5de uiteindelijk uit de 2de bocht, naar een paar ronde kon ik doorschuiven naar plaats 4 en hier reed ik eigenlijk heel de wedstrijd. Maar helaas met nog 2 ronde te gaan schiet net voor de bocht mijn voorwiel weg waardoor ik viel, hierdoor kon plaats nummer 5 mij nog inhalen. Gelukkig kon ik mijn weg wel vervolgen op plaats 5 en kwam ook op deze plaats over de finish.

De 2de manche had ik een slechte start en kwam ik naar een ronde als 5de door, echter naar 3 ronde kregen wij een rode vlag en was de manche afgelopen. Dit omdat er iemand erg hard gevallen was, dus dit betekende een herstart.

Met de herstart was mijn start een stuk beter en kon ik op plaats 2 door de eerste bocht komen, wel werd ik in de eerste ronde al terug verwezen naar plaats 3. Hier heb ik wel de hele wedstrijd op kunnen blijven rijden. Dus kwam ik als 3de over de finish, helaas net niet goed genoeg voor een podium in het dagklassement.

Met een 5de en 3de plaats werd ik 4de totaal.

MON Venlo

De MON in Venlo was niet mijn beste dag, de training ging al niet heel erg lekker en ik zat niet zo lekker op de motor.

De eerste manche was ik slecht weg met de start, in de eerste ronde kon ik wel een aantal rijders voorbij rijden en zo kwam ik op de 6de plaats terecht. De rijders die voor me reden kon ik eigenlijk niet goed volgen, dus ik werd ook als 6de afgevlagd. Over het rijden was ik niet echt tevreden.

De tweede manche was mijn start niet echt veel beter en moest ik weer vanuit het achterveld komen. Ook deze keer zat ik snel op een 6de plaats, maar we hadden een ander tandwiel op de motor gezet wat eigenlijk achteraf niet beviel. Deze manche ging het rijden ook niet zo soepel en werd ik weer als 6de afgevlagd.

Dagklassement totaal ook 6de.

IMBA Genk, België 

Een week naar Emmen was het alweer zover en mochten we naar Genk toe voor de 2de IMBA van het seizoen.

De vrije training heb ik gebruikt om gewoon rustig de baan te bekijken, en een paar stukken even door te rijden. De baan kende ik al wel omdat we in de 2 voorgaande jaren hier ook al een EK gehad hebben en omdat ik zaterdag voor de wedstrijd ook al eventjes getraind heb op de baan.

In de tijdtraining probeerde ik meteen in de eerste 2 ronde een snel rondje te rijden omdat er op dat moment niemand voor mij zat, ik kon wel een tijd zetten maar de rondes kwamen niet helemaal lekker uit. Naar deze 2 rondes had ik eigenlijk niet meer de kans om een snelle ronde tijd te kunnen zetten, dit omdat er iemand erg hard gevallen was en die ongeveer 4 rondes op de baan bleef liggen. Op dit stuk van de baan moest je dan ook langzaam en rustig rijden. Hierna heb ik nog 1 ronde proberen aan te zetten maar deze kwam ook niet helemaal goed uit, zo kwam ik uit op een 11de plaats waar ik niet heel tevreden mee was.

De eerste manche was ik redelijk goed weg met de start en zat ik rond een plaats of 8, alleen naar 3 bochten ging het mis. Voor mij viel er iemand en ik dacht deze nog wel te kunnen ontwijken door er buitenom omheen te rijden, helaas kon een andere dame deze niet meer ontwijken waardoor haar motor net voor mij terecht kwam en ik voorover van de motor af werd gegooid. Dus naar deze val mocht ik als een van de laatste aan de wedstrijd beginnen, het rijden ging vooral in het begin van de wedstrijd wel goed wat positief was. Uiteindelijk ben ik nog terug gereden naar een 13de plaats deze manche.

De tweede manche was mijn start erg slecht omdat ik bij het hek in aanraking kwam met de gene naast mij, en het rijden wilde ook niet echt goed lukken deze manche. Ik heb nog wel wat mensen ingehaald en kwam uiteindelijk terecht op een 12de plaats in deze manche.

De derde manche was ik weer heel slecht weg bij het hek en moest ik rond een plaats of 20 beginnen aan de wedstrijd, de eerste paar ronde kon ik niet goed doorrijden omdat je bijna niks kon zien door het vele stof van de baan. Later toen iedereen iets verder uit elkaar reed werd dit beter en begon ik met inhalen. Gelukkig ging het rijden weer een stuk beter dan in de 2de manche en heb ik ook een mooie strijd gehad met een aantal dames, ook kon ik nog een aantal van mijn naaste concurrentes inhalen. Ik kwam deze manche uit op een 10de plaats.

 Met een 13-12-10 in de 3 manches werd ik totaal 11de in het dagklassement.  Wel ben ik op een 5de plaats blijven staan in het Europees kampioenschap.

IMBA Emmen, Nederland 

Op 23 april was het zo ver, we mochten naar Emmen voor de eerste IMBA van het seizoen. 

In de vrije training heb ik even rustig de baan gekeken, een paar keer gestart en een paar rondjes lekker door gereden maar de baan was nog helemaal vlak dus dit gaf niet echt een goed beeld. 

Met de tijdtraining ben ik vroeg de baan op gereden zodat er geen mensen voor me zouden zitten, en heb ik meteen de eerste paar ronde een tijd proberen neer te zetten. Helaas alle rondjes die ik aanzette wilde voor mijn gevoel niet zo goed lukken, maar ik kwam toch op een 6de tijd uit wat niet helemaal tegenviel en mij een goed plekje aan het starthek gaf. 

De eerste manche was ik niet zo heel goed weg bij het hek, en helaas viel teamgenoot Gwenda Haans ook nog voor mij in de bocht waardoor ik erg hard op de rem moest en zo als een van de laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Gelukkig kon ik in de eerste 2 rondes al heel veel plaatsen goed maken en kwam ik op een 8ste plek door, 2 ronde verder kon ik ook weer doorschuiven naar plek 7. Ongeveer 4 rondes voor het einde kwam ik aan het achterwiel te zitten van plek 6 en deze kon ik gelukkig ook nog overnemen, zo eindigde ik deze manche op een 6de plaats. 

De 2de manche was mijn start een stuk beter, ik kwam als 3de uit de eerste bocht. Maar de eerste ronde moest ik helaas al wel 2 plaatsen vergeven en zo kwam ik op een 5de plaats terecht. Op die 5de plaats heb ik ook heel de manche gereden, wat wel jammer was want ik had weinig strijd. 

De 3de manche had ik weer een goede start, ik kwam weer als 3de uit de eerste bocht. Ook deze manche  zakte ik de eerste ronde terug naar een 5de plaats. Wel kon ik goed aan het wiel blijven van de 4de dame Brenda Wagemans en halverwege de wedstrijd kon ik deze nog voorbijgaan, alleen 2 ronde later werd ik door een foutje van mijzelf toch weer terugverwezen naar de 5de plaats. Ook de 6de plaats, Britt van Muylem zat de hele wedstrijd er strak aan mijn achterwiel waardoor ik ook nog erg moest uitkijken dat ik niet voorbij gereden werd. Gelukkig gebeurde dit niet en kon ik deze manche als 5de eindigen. 

Met een 6-5-5 in de 3 manches kwam ik uit op een 5de plaats totaal, en omdat dit de eerste wedstrijd was sta ik ook 5de in de strijd om het Europees Kampioenschap. 

Top 5 in Emmen: 1. Gwenda Haans (4-1-1) , 2. Demi Verploegh (3-2-2), 3. Fiona Hoppe (2-3-3), 4. Brenda Wagemans (1-4-4), 5. Cynthia Swets (6-5-5)

MON Well en Cuijk

Tijdens het paasweekend was het een druk weekend met 2 wedstrijden, op zondag vond de wedstrijd plaats in Well en op maandag in Cuijk.

De dag in Well verliep redelijk goed, met 2x kopstart in de manches waren de starts in iedergeval goed. Het rijden ging ook wel goed alleen was in niet snel genoeg om de eerste 4 bij te houden dus zakte ik 2 keer terug naar een 5de plaats. Het was een erg zware baan in Well dus ik had ook het idee dat er voor mij niet meer in zat deze dag. Totaal werd ik ook 5de.

 Zondag avond zijn we door gereisd naar Cuijk, waar de baan zondag avond nog perfect lag. Helaas heeft het van zondag op maandag nacht heel de nacht geregend waardoor s'ochtends de baan eigenlijk helemaal onder water stond. Dus met de training was het erg modderig wat niet zo goed ging. De eerste manche begon goed met een 2de start, maar de baan was best wel moeilijk geworden en het rijden ging niet heel goed dus zakte in terug naar de 5de plaats. De 2de manche had ik weer een goede start met een 2de plek, in de eerste ronde werd ik wel voorbij gereden maar deze manche ging het rijden wel beter. Wel met veel druk van de 3 rijders achter mij, maar ik kon wel de 3de plaats behouden!  Dus met een 5-3 in de manches kwam ik ook op een 3de plaats totaal uit.

In de stand om het Nederlands kampioenschap sta ik nu ook op een 3de plaats.

MON Geldermalsen!

Op zondag 9 april stond de wedstrijd in Geldermalsen op het programma, hier had ik erg veel zin in maar ik was toch wel een beetje zenuwachtig omdat dit mijn thuisbaan is.

De training begon eigenlijk erg slecht, ze hadden heel de baan vol laten lopen met water zodat deze bijna niet meer te rijden was. Wij moesten uiteindelijk als 2de trainen maar ik heb 2 bochten gereden en ben toen de baan uitgereden omdat de baan zo nat was. Dus een training heb ik niet gehad, gelukkig was dit voor mij niet zo'n probleem omdat ik deze baan erg goed ken.

De eerste manche kwam ik met de start redelijk goed weg, ik ging als 4de door de eerste bocht. Naar 2 bochten kon ik doorschuiven naar de 3de plek en nog een paar bochten later kwam ik 2de te liggen, daarna wilde ik proberen meteen door te schuiven naar de eerste plek maar dit ging helaas anders dan ik gehoopt had... Naar een half rondje gereden te hebben ging ik erg hard onderuit op een nog glad stuk en viel ik terug naar de laatste plaats. Hiermee verloor ik uiteindelijk 20seconden in de eerste ronde, gelukkig kon ik daarna wel meteen door en begon aan mijn weg door het veld heen. Dit ging tot verbazing erg goed en makkelijk, ik had mijn snelheid goed gevonden en uiteindelijk kon ik in de 5de ronde al doorschuiven naar plek nummer 3. Helaas was de tijd te kort om nog verder naar voren te krijgen, ik kreeg nummer 1 & 2 wel in het zicht maar kon hier niet meer bijkomen, ik eindigde deze manche op 5 seconde van de nummer 1.

De tweede manche verliep een stuk beter, met de start kon ik als 2de door de bocht heen komen en net naar de 2de bocht kon ik al meteen doorschuiven naar de 1ste plek! Ik kon hier goed blijven rijden en ik kon per ronde mijn voorsprong telkens iets verder uitbouwen. Toen ik zag dat ik ver genoeg voor de rest zat ben ik ongeveer het zelfde tempo gaan rijden en zo heb ik de manche netjes uitgereden. Hiermee pakte ik mijn eerste manche overwinning van het seizoen.

Met een 3de en 1ste plaats in de manches kwam ik helaas wel net wat te kort voor de dag overwinning die ging naar Gwenda Haans(1-2), wel eindigde ik op een mooie 2de plaats in het dagklassement. Voor Eline Burgmans op een 3de plaats (2-4).

Ook ben ik in het kampioenschap doorgeschoven van een 5de plaats naar een 3de plaats.

MON Zijtaart 2 april

De eerste tellende wedstrijd om het NK dames was gepland op 2 april in Zijtaart.

Met de training was het nog erg mistig en kon je daardoor niet erg veel zien met rijden omdat je de volgende bocht door de mist niet eens scherp meer kon zien. Ik heb tijdens de training dan ook rustig aan de baan verkend, maar door de mist kon ik niet echt lekker doorrijden.

De eerste manche begon niet zo goed, ik had een slecht lootje getrokken waardoor ik als 1 van de laatste naar het starthek mocht. Mijn start was ook erg slecht door de eerste bocht maar gelukkig kon ik naar een paar bochten inhalen al op de 4de plaats komen. Naar een paar ronde erg onder druk gezet te zijn door de 5de plaats kon ik deze toch niet achter me houden en zakte ik terug naar plaats 5. Wel kon ik nog een paar keer een aanval plaatsen om terug te komen op plaats 4 maar dit lukte helaas net niet. Ik eindigde deze manche als 5de.

De 2de manche was mijn start een stuk beter, ik ging als 3de de eerste bocht in. Helaas verloor ik in de 2de bocht weer een plaatsje en kwam ik op plaats 4 terecht. In deze manche was het eigenlijk hetzelfde verhaal als de eerste manche, ook naar een paar ronde zakte ik terug naar een 5de plaats. Deze keer kon ik het tempo van de nummers 3 en 4 wel redelijk goed bijhouden, alleen was ik niet snel genoeg nog om er naartoe te rijden en voorbij te gaan. Ook deze manche eindigde ik op een 5de plaats.

Totaal eindigde ik ook op een 5de plaats, wel was ik tevreden over het rijden van deze dag. We hebben nu gezien dat er vooruitgang is geboekt ten opzichte van vorig jaar, nu alleen de resultaten nog.

9 april is de volgende NK wedstrijd in Geldermalsen

 

Eerste wedstrijd in Biest Houthakker

Zondag 26 maart was het dan zover, de start van het nieuwe seizoen 2017. Deze winter heb ik veel getraind en ging het rijden gedurende we dichter naar het seizoen kwamen steeds beter, dus voor mij gevoel was ik klaar voor de wedstrijden.

De training begon al wat minder omdat we eerst een half uur moesten wachten voor dat we de baan op mochten, en om 9 uur s'ochtends was het nog niet te warmste temperatuur. Door een probleem met de tijdwaarneming konden we om half 10 de baan op, maar om wat tijd te besparen mochten wij 4 rondjes rijden wat ik wel erg weinig vond.

Voor de eerste manche moesten we een nummertje trekken voor onze startvolgorde omdat dit de eerste wedstrijd was, ik trok helaas nummer 44 waardoor ik als bijna laatste mijn plekje aan het starthek mocht uitkiezen. Mijn start was helaas ook erg slecht en ik moest als bijna laatste aan de wedstrijd beginnen, gelukkig kon ik in de eerste ronde al doorschuiven naar de 5de plek. In de 2de ronde kon ik mijn grootste concurrent van vorig jaar ook inhalen en schoof ik door naar de 4de plek. Toen ik hier eenmaal op was aangekomen was de top 3 al een stuk verder weg en hier kon ik dan ook niet meer bijkomen, dus werd ik deze manche 4de.

De tweede manche mocht ik gelukkig weer als 4de naar het starthek toe, mijn start was deze manche dan ook een stuk beter! Ik kon als 3de de eerste bocht doorkomen, in de 3de bocht kon ik meteen opschuiven naar een 2de plek maar dit was helaas van korte duur want een paar bochten later werd ik al naar de 3de plek terug verwezen. Naar een aantal ronde gereden te hebben samen met de nummer 4 in wedstrijd was zij toch ook sneller en kwam voorbij. Ik kon deze plek niet meer terugpakken en werd deze keer ook als 4de afgevlagd.

Ik was deze dag niet tevreden over het rijden, het ging niet zo goed als het met trainen ging en voor mijn gevoel moet het een stuk beter kunnen.

Met 2 keer een 4de plaats werd ik dagtotaal ook 4de, gelukkig telde deze wedstrijd nog nergens voor. Aankomende zondag is de eerste kampioenswedstrijd in Zijtaart.

2017

Er zijn wat nieuwtjes voor 2017 al bekend.

- Ik ben opnieuw geselecteerd vanuit de eindstand van 2016 van de damesklasse bij de MON, om in 2017 voor de 5de jaar achter elkaar aan de start te komen van het Europees Kampioenschap IMBA in de damesklasse. 

- We gaan trainen met Mike Pedersen, hier heb ik in 2016 ook al een aantal keer mee getraind en dit bevalt er goed. Dus we hebben er voor gekozen om in 2017 door te gaan met trainer Mike Pedersen. 

Uitslagen en Nieuws 2016.


MON Heeswijk

De laatste MON wedstrijd in heeswijk is geweest, de eerste manche begon erg goed met een kopstart en een ronde op kop. Helaas zakte ik door fouten en vermoeidheid deze manche terug naar de 5de plaats.

De tweede manche was mijn start een stuk slechter en heb ik heel de manche op een 5de plek gelegen. In totaal was ik deze dag ook 5de.

Het MON kampioenschap is nu ook afgelopen, en ik ben helaas net op een 4de plek in het kampioenschap geëindigd. Hier baal ik erg van, we gaan volgend jaar voor een podiumplek!


IMBA Wängi, Zwitserland 

Afgelopen weekend heb ik mijn laatste EK wedstrijd van het seizoen gehad in Wangi, Zwitserland.

Zaterdag avond en van zaterdag op zondag nacht had het nog aardig wat geregend waardoor de baan in de training nog een beetje modderig was.

De training verliep erg goed voor mij, wat ik zeker niet verwachtte in de modder want dit is niet zo mijn ding. Ik heb een paar rondjes rustig de baan gekeken en daarna een snelle ronde proberen te zetten, dit lukte achteraf erg goed en ik kon een 3de tijd neerzetten in de tijdtraining. Dus dit betekende dat ik in ieder geval een goede startplaats kon kiezen!

De eerste manche ging ik rond de 7de plaats door de eerste bocht en kwam naar de eerste ronde op plek 5 door! Naar een paar ronde strijd met nummer 3 en 4 viel nummer 4 waardoor ik strak achter nummer 3 zat en deze in dezelfde ronde nog kon inhalen waardoor ik op een 3de plek kwam te rijden! Deze heb ik kunnen behouden tot de finish, dit was mijn beste manche resultaat in een EK tot nu toe!

De 2de manche had ik een erg slechte start, en toen ik 8ste lag had ik erg veel moeite met inhalen en ben ik eigenlijk op dezelfde plek blijven rijden! Met deze 8ste plaats in de 2de manche was ik niet zo blij omdat ik niet mijn eigen tempo kon rijden, vooral niet naar het resultaat in de 1ste manche!

De derde manche was mijn start een stuk beter en naar 2 ronde lag ik op de 4de plaats maar merkte ik wel dat de 5de erg dicht achter mij zat! Naar een paar ronde kwam zij dan ook voorbij en heb ik de wedstrijd uit kunnen rijden op een 5de plaats! Totaal werd ik in Zwitserland 5de in het dagklassement, en ik ben 6de geworden in het Europees kampioenschap 2016! Hierin ben ik deze wedstrijd ook nog een plaats opgeschoven.

 

MON Boekel

Ook de baan in Boekel was in de ochtend weer vlak, waar je niet zoveel aan hebt.. deze training ging ook niet echt lekker want kon niet zo goed in m'n ritme komen. 

Met de start van de eerste manche zat ik er redelijk goed bij op een 3de plek, maar helaas door een paar foutjes zakte ik terug naar de 5de plek. Halverwege de wedstrijd kwam ik wel erg dicht naar nummer 4 toe gereden, en in de een na laatste ronde schoof ik een plek op door een gevallen rijden. Dus ik kwam 4de te liggen, helaas kon ik de nummer 3 net niet meer voorbij komen en werd 4de. 

De tweede manche had ik een 5de start, maar het rijden ging gewoon erg slecht dus werd ik ook 5de. 

Dagtotaal werd ik 4de, in het kampioenschap sta ik nu precies gelijk om de 3de plek dus dat wordt nog erg spannend. 


MON Overloon

De training verliep goed, helaas was de baan weer vlak dus dat was jammer.

Voor de eerste manche hadden de zijspannen getraind en had het wat geregend dus de baan was een stuk slechter geworden in vergelijking met de training. ik startte op een 4de plaats en kon halverwege de wedstrijd de 3de plaats over nemen en ik kwam ook als 3de over de finish.

De tweede manche was de baan nog een stuk slechter dan de eerste manche, helaas hadden we ook geen tijd om de baan te bekijken. Mijn start was weer als 4de, wel ging ik achter de 3de aan maar het rijden ging niet echt goed. Ik kon er deze manche dan helaas ook niet voorbij komen en werd 4de. 

Dagtotaal werd ik ook 4de. 


IMBA Weilerswist, Duitsland

Dit weekend heb ik mijn derde EK wedstrijd gehad van dit seizoen in Weilerswist, Duitsland.

De zondag begon erg goed, ik ging de training ook met een goed gevoel in omdat ik al een keer op deze baan was gaan trainen. Naar 10 minuten vrije training ging de tijdtraining in en probeerde ik een tijd neer te zetten, de eerste 2 pogingen waren niet zo goed omdat er elke keer iemand net voor me zat! De derde keer dat ik een snel rondje probeerde neer te zetten ging erg goed, ik kwam uit op een 4de tijd waar ik erg tevreden mee was en een goed plekje mee kon zoeken aan het starthek.

 Voor de eerste manche had de club besloten om wel een beetje erg veel te gaan sproeien dus kregen we een sigting lap om de baan te verkennen, met de start kwam ik niet goed weg omdat ik bijna tegen het hek aanreed en moest remmen precies op het moment dat het hek viel, ik kwam ongeveer als 8ste uit de eerste bocht. Op deze baan was het erg moeilijk inhalen en dat was ook wel te merken! Op een gegeven moment lag ik 6de maar kwam de 7de mij toch voorbij naar een paar rondjes, toen heb ik de nieuwe nummer 6 weer in gehaald, en daarna kwam de nummer 7 mij weer voorbij waardoor ik uiteindelijk op een 7de plaats terecht kwam! De tijden lagen allemaal erg dicht bij elkaar want ik was aan het rijden in een groep vanaf plaats 2 tot en met plaats 8, deze zaten allemaal op de finish binnen de 10 seconde.

 De tweede manche had ik een betere start en kon ik als 5de aan de wedstrijd beginnen, in de eerst ronde kon ik meteen nummer 4 passeren waardoor ik op een 4de plaats terecht kwam. Vanaf ronde 2 ben ik in strijd geweest met de nummer 5, maar door een foutje van mijzelf in de een na laatste ronde kon de nummer 5 voorbij komen en zakte ik een plaatsje terug. Hier kon ik wel blijven rijden en kwam als 5de over de finish waar ik wel tevreden mee was.

 De derde manche kwam ik als 6de uit de eerste bocht maar omdat ze weer gesproeid hadden koos ik andere lijnen, die op dat moment verkeerd uitkwamen en ik in de eerste ronde 2 plaatsen verloor. Ik heb dan ook heel de manche op de 8ste plaats gereden omdat ik niet brutaal genoeg was om de 7de in te halen, omdat het al erg moeilijk inhalen was. Dus ik kwam als 8ste over de finish waar ik zeker niet tevreden mee was.

 Met deze uitslagen werd ik 6de dagtotaal in Duitsland en ben ik opgeschoven van plek 9 naar plek 7 in het Kampioenschap.


IMBA Lower Drayton, Engeland

Afgelopen weekend heb ik de IMBA in Engeland gehad op het circuit van Lower Drayton.

Gelukkig hebben we dit jaar wel een mooi en droog weekend gehad, en het was ook erg gezellig!

 Met de tijdtraining ging het rijden wel lekker, toen ik voor het eerst de baan uitkwam stond ik op een 8ste tijd. Ik wilde dit toch nog proberen te verbeteren en zette de laatste ronde nog een keer aan, dit lukte gelukkig goed en zo kon ik toch een 5de tijd op de klokken zetten zodat ik verzekerd was van een goed startplekje in de manches.

 In de eerste manche had ik een erg goede start, tot en met net voor de eerste bocht lag ik op kop maar omdat ik het gas net iets eerder dicht deed ging ik als 2de de bocht in! Helaas ging het rijden niet echt zo soepel deze manche, want de vering was niet goed afgesteld voor deze baan waardoor ik geen vertrouwen in de motor had. Dus daardoor ben ik terug gezakt naar de 7de plaats deze manche.

 De 2de manche was ik weer goed weg met de start en ging ik als 3de de bocht in, alleen het rijden ging weer niet soepel en ik maakte erg veel fouten waardoor ik ook nu terug zakte naar de 7de plaats.

 De 3de manche was mijn start ook weer redelijk goed en ik ging deze keer als 4de de bocht in, naar 2 ronde kwam ook de nummer 5 voorbij. Rijdend op een 5de plaats ging het rijden een stuk beter als in de voorgaande manches en zat ik er beter op, maar in de 4de ronde brak in de bocht mijn motor iets uit en raakte ik een steen waardoor ik bij uitgang van de bocht ten val kwam. Net naar deze bocht lag een schans waar mijn motor schuin tegen op kwam te liggen en ik deze erg moeilijk om hoog kreeg dus dat duurde allemaal wat langer dan normaal, hierdoor kon ik als 15de mijn weg weer vervolgen. Uit eindelijk ben ik nog terug gereden naar de 10de positie waar ik niet echt tevreden mee was omdat er een stuk meer in had gezeten!

 Met een 7,7&10 in de manches werd ik totaal wel 7de in de daguitslag en ben ik opgeschoven van de 14de naar de 9de plek in het kampioenschap.

 De volgende IMBA is in Weilerswist, Duitsland.


MON Amersfoort

19 juni was de wedstrijd in Amersfoort op het circuit van msv Salz, de week van tevoren had het erg veel geregend maar ondanks dat lag de baan er nog redelijk goed bij maar het zou wel een zware wedstrijd worden. 

De eerste manche was ik slecht weg bij het hek, maar in de eerste bocht maakte ik al veel goed en kon zo als 4de aan de wedstrijd beginnen. Halverwege de eerste ronde kon ik al doorstoten naar de 3de plaats, en eigenlijk is er daarna niet veel meer gebeurt en naar een paar ronde ben ik meer gecontroleerd gaan rijden om zo 3de te worden.

De 2de manche manche was mijn start een stuk beter en ging ik als 2de de bocht in, in de eerste ronde werd ik al wel teruggewezen naar de 3de plaats. Ik was in gevecht voor de 2de plaats toen ik in het begin van de derde ronde een stuurfout maakte waardoor ik viel en terug viel naar een 4de plaats. Daarna was mijn ritme helemaal weg en moest ik ook nog uitkijken dat nummer 5 mij niet in zou halen, mijn ritme kwam pas terug in de laatste 3 ronden. Hierdoor kon ik nog wel een stuk weglopen van nummer 5 en terug rijden naar nummer 3 maar dit kwam helaas te laat waardoor ik op een 4de plaats eindigde.

Met een 3&4 in de manches werd ik totaal wel 3de.

De uitslag was dus goed maar het rijden kon beter, wel sta ik nog 2de in het kampioenschap. 


MON Eersel

Zondag 29 mei was de MON wedstrijd in Eersel gepland, met de training lag de baan er nog mooi en vlak in zoals altijd bij onze training omdat we als eerste moeten rijden. Het rijden in de training ging wel lekker dus ik was klaar voor de eerste manche. 

De eerste manche had ik een super start, ik ging als 2de door de bocht dus ik kon mooi vooraan beginnen. De eerste ronde kwam de dame die de manche uit eindelijk gewonnen heeft wel voorbij, hierna heb ik ongeveer 3 ronde in strijd gezeten maar deze kwam toch ook voorbij en was ook gewoon sneller als dat ik was. Toen ze voorbij was wilde ik er nog achteraan gaan maar toen raakte ik mijn motor bijna kwijt op een bult en ik dacht echt dat ik een erg harde crash ging maken, gelukkig kon ik m'n motor nog net houden maar kwam ik wel erg hard met m'n been op de grond waar ik toch wel 2 rondes last van heb gehad maar uiteindelijk trok het weer weg gelukkig. Ik heb de manche uitgereden op plek 4, maar de 2de vrouw telde niet mee omdat ze 1 keer bij deze club mee deed en normaal in het WK rijd, dus schoof ik door naar een derde plek deze manche.

De tweede manche had ik een van de ergste starts die je maar kan bedenken, ik dacht dat ik mijn motor in de versnelling had staan maar dat was dus niet zo dus ik vertrok als allerlaatste bij de start. In de eerste ronde meteen eigenlijk zoveel mensen voorbij gereden dat ik alweer op plaats 5 zat, achter mijn grootste concurrent in het kampioenschap. Deze afstand bleef eigenlijk heel de manche een beetje gelijk, maar op het eind begon de nummer 3 snel af te zakken en daar kon ik nog voorbij komen 2 ronde voor het einde dus lag ik 4de. En de laatste 2 ronde van de manche ging mijn tempo toch weer een stuk omhoog en in de laatste 2 bochten zat ik aan het achterwiel van de nummer 3 maar door achterblijvers werd het ook moeilijk om hier nog voorbij de komen. Ik heb het nog wel geprobeerd op het laatste rechte stuk maar het lukte net niet en ik eindigde op plaats 4 met 0,4 seconde achterstand op de finish.

Met een 3&4 in de manches werd ik 4de totaal, wel blijf ik in het kampioenschap op een 2de plaats staan met 4 punten voorsprong op nummer 3. 


MON Cuijk 

De dag daarvoor hadden we al een wedstrijd in Venlo, maar omdat het Pinksteren was hadden we op maandag 16 mei ook nog een wedstrijd in Cuijk.

De training ging wel redelijk goed, ze hadden de baan helemaal losgetrokken maar naar een paar ronde werd de baan al een stuk beter en ging het rijden ook fijner.

Voor de eerste manche lag de baan er nog goed bij, had ik al gezien. weer mocht ik als 2de oprijden omdat ik 2de sta in het kampioenschap op het moment. De start van de eerste manche was redelijk goed en ik ging als 4de de eerste bocht in, in de 2de bocht vielen de 2 koplopers samen en hier kon ik mooi van profiteren en kon ik doorschuiven naar een 2de plaats. De koploper liep in het begin een aardig stukje weg, maar halverwege de manche begon ik weer in de lopen op de koploper. Ook zag ik dat de 2 gevallen rijdsters al weer op waren geklommen naar een 3de en 4de plaats, en zij liepen ook wel elk rondje toch wat op mij in. Maar ik liep zelf ook elk rondje een stuk op de koploopster in, en met in gang van de laatste ronde zat ik er nog ongeveer 5 sec. achter, maar ook de dames achter mij zaten nog maar een seconde of 5 achter mij. De laatste ronde heb ik nog wel het gat gedicht naar de eerste plaats maar ik kwam helaas op de finish net 1 seconde te kort. Maar ik was toch wel blij met mijn mooie 2de plaats.

De tweede manche had ik helaas een veel slechtere start en ging op een 8ste plaats door de 2de bocht heen, naar een ronde was ik op plaats 6 aangekomen waar ik toch wel moeite mee had om die voorbij te gaan. Naar anderhalve ronde kon ik er toch voorbij komen en kwam ik op plaats 5 terecht, deze was voor mij ook erg lastig in te halen omdat de baan best wel pittig er in lag en omdat het sowieso al een lastige baan is om in te halen. Eenmaal op plek 4 aangekomen 2 ronde later was ik ook zo weg bij de nummer 5 en achtervolgers, toch ging het rijden allemaal niet zo lekker en kon ik geen aansluiting meer vinden bij de top 3. Ook ging ik nog een keer onderuit in een bochtje omdat ik een fout maakte 3 ronde voor het einde, de 5de vrouw kwam daardoor wel weer dichtbij maar hier kon ik weer een stukje bij weg rijden. Deze manche werd ik 4de.

Met een 2de en een 4de plaats in de manches eindigde ik in het dag klassement op een 3de plaats, mijn 2de podiumplaats van dit jaar! 


MON Venlo

Vandaag, op 15 mei, hadden we een wedstrijd in Venlo die meetelde voor het NK Dames. Met de training heb ik gewoon even rustig de baan bekeken en gereden, het rijden ging niet zo lekker maar de baan was ook nog wel erg vlak.

Met de start van de eerste manche mocht ik als 2de oprijden naar het hek, omdat dit mijn plaats in het kampioenschap is op dit moment.  Ik had een goede start en ging als 2de door de bocht, in de eerste ronde kwam er meteen een voorbij. Toen heb ik 2 ronde derde gelegen, maar toen kwam de nummer 4 toch ook voorbij. De aansluiting met de eerste 3 kon ik niet echt houden en nummer 5 met wat daar achter zat zaten er een heel stuk achter, dus werd ik deze manche 4de.

De 2de manche was mijn start een stuk slechter en ging ik als 7de de bocht in, naar 2 ronde zat ik toch weer op de 4de plaats. Ik liep iets in op de derde plaats per ronde maar omdat die als eerste gestart was had die al een aardige voorsprong, dus ik kon niet genoeg in lopen om er bij te komen en eindigde weer op een 4de plaats. 

Met 2 keer een 4de plaats werd ik in de dag uitslag ook 4de. 


MON Neerijnen

De MON wedstrijd van Neerijnen vond plaats op 5 mei, hemelvaart en Bevrijdingsdag. Deze wedstrijd was voor mij een thuiswedstrijd en ik had er dan ook erg veel zin in!

Bij het trainen zorgde ik dat ik als eerste weg was, omdat ze de baan nogal nat hadden gesproeid, en ik dan niet helemaal onder de modder zou komen te zitten. Het rijden ging goed ondanks dat de baan nat was en ik had wel een goed gevoel voor de eerste manche.

Voor de eerste manche was ik erg zenuwachtig omdat ik toch wel goed voor de dag wilde komen omdat het m'n thuisbaan is. Met de start was ik erg goed weg bij het hek, en halverwege het startveld zag ik niemand naast me dus ik hield het gas er op en had kopstart. De eerste paar ronden merkte ik dat ik al een aardige voorsprong kreeg op de rest, toen ben ik iets rustiger gaan rijden en heb zo de wedstrijd uitgereden en kwam binnen met 10sec voorsprong op de 2de dame. Ik was heel erg blij, want dit was m'n eerste manche overwinning in de damesklasse.

De 2de manche was ik toch nog wel zenuwachtig want ik moest toch wel een goede start hebben, anders zou het een heel stuk moeilijker worden. Gelukkig kwam dit helemaal goed en pakte ik weer kopstart, het rijden ging weer super goed en ik heb deze manche weer met 10sec voorsprong gewonnen.

Met 2x een 1ste plek werd ik totaal ook eerste in het dagklassement en ben ik opgeschoven naar de 3de plek in het kampioenschap met 7 punten achterstand op nummer 1&2.

Het was een super dag, iedereen bedankt.  


MON Reusel

Na de IMBA in Genk hadden we een tijdje geen wedstrijden, en dit was de volgende wedstrijd in Reusel op 1 mei.

Het had van te voren erg veel geregend waardoor de baan met de training best wel nat was, hij trok erg zwaar en er zaten allemaal pap plekken in de baan. De training ging niet zo lekker voor mijn gevoel en ik vond dat er wat meer snelheid in moest komen. 

Gelukkig begon de baan steeds meer op te droge naar mate er meer rijders overheen reden, dus voor de eerste manche was de baan een stuk beter geworden. De eerste manche kwam ik goed weg bij het hek, maar ik deed het gas te vroeg dicht voor de eerste bocht dus ging ik als 4de de bocht in. Het rijden ging een stuk beter, naar een ronde lag ik op de 4de plek. een paar rondes later schoof ik op naar de 3de plek door een foutje van iemand anders, maar helaas werd ik in de een na laatste ronde weer voorbij gereden en kwam terecht op de 4de plaats en hier finishte ik ook op.

Voor de 2de manche had ik al gezien dat de baan aardig slecht was geworden, dit keer mochten we ook een sigtinglap rijden en daar werd nog eens in bevestigd dat de baan erg lastig was gaan liggen. Ik was weer erg goed weg bij het hek en dit keer hield ik het gas iets langer open naar de bocht en kon ik als 2de beginnen, helaas maakte ik in de eerste paar bochten meteen wat fouten waardoor ik 5de kwam te liggen. En op deze plaats heb ik de manche ook uitgereden. 

Met een 4de en een 5de plaats werd ik totaal 5de. 


IMBA Genk, België

Ik heb afgelopen weekend mijn eerste EK van het seizoen 2016 gehad, deze was in het Belgische Genk.

Op zondag ochtend om 10 uur begon onze training, waar ze nu 1 lange training van hebben gemaakt, in plaats van de 2 kortere trainingen van vorig jaar. Deze training was dan ook een vrije training en een tijdtraining in 1, helaas kon ik met de tijdtraining niet echt goed 1 snel rondje zetten. Dit kwam omdat er toch telkens weer een paar mensen in de weg reden die ik weer voorbij moest komen, en dit mij teveel tijd koste. Dus met de tijdtraining kwam ik terecht op een 16de plaats, waar ik echt niet blij mee was. Door de slechte tijdtraining kon ik helaas ook geen goede plek hebben aan het starthek, omdat alle plaatsen aan de binnenkant al bezet waren en ik daarom buitenom moest gaan staan.

 De eerste manche was ik bij het starthek goed weggekomen maar ik werd ingesloten, in de eerste bocht vielen er 2 mensen voor mij waardoor ik hard op de rem moest. Ik kon er nog net tussendoor rijden zonder zelf te vallen, maar een paar meter verder viel er weer iemand voor mij neus en deze kon ik helaas niet ontwijken waardoor ik ook viel. Dus ik reed als een van de laatste weg bij de start, ik heb wel een aantal mensen ingehaald maar dit duurde allemaal veel te lang. Ik werd 18de deze manche.

 De tweede manche had ik weer een erg slechte start, en ik kon niet goed in mijn ritme komen op de baan. Het rijden ging ook niet echt hoe ik het zelf graag wilde, dus deze manche werd ik 16de.

 Voor de derde manche hebben we met behulp van een snellere rijder de vering wat aangepast omdat ik het idee had dat deze niet echt goed was. Ook kon ik de derde manche aan de binnenkant van het starthek staan omdat 1 rijder naar buiten ging, mijn start was ook wat beter en in de eerst paar bochten kon ik ook nog wat mensen inhalen. Ik had deze manche een veel beter gevoel op de motor, en het rijden ging een stuk beter. De laatste paar ronden heb ik ook nog 3 dames in kunnen halen die moe werden, waar ik geen last van had. Dus deze manche kwam ik uit op een 11de plaats, waar ik een stuk blijer mee was.

 Totaal werd ik deze dag 14de, niet wat ik gehoopt had.

De strijd om het EK gaat verder op 31 juli in Lower Drayton, Engeland


Eerste MON wedstrijd in Zijtaart

Dit weekend heb ik mijn eerste MON wedstrijd gehad in Zijtaart, op zaterdag heb ik mee gedaan met de vrije klasse om alvast te trainen voor zondag.
De training op zondag ging goed omdat ik de baan ook al kende.

De eerste manche was mijn start niet zo goed, maar gelukkig kon ik er al aardig wat inhalen op het eerste rechte stuk waardoor ik meteen al op de 5de plek zat. Op deze plek heb ik dan ook heel de manche gereden omdat de eerste 4 toch iets sneller waren en ik hier niet bij kon komen.

De 2de manche was mijn start nog een stuk slechter, met de start zelf zat ik op plek 13. Na een ronde wedstrijd was ik opgeklommen naar de 6de plaats, toen ben ik de nummer 5 ook voorbij gereden waardoor ik weer op een 5de plek terecht kwam. Hierna heb ik nog een goede strijd gehad om de 5de plek, die ik uiteindelijk wist te winnen om daarna weer weg te rijden bij de 6de plaats.

Met twee keer een 5de plaats in de manches ben ik in het dag klassement ook op een 5de plaats geëindigd, waar ik redelijk tevreden mee was.
De MON gaat door op zondag 1 mei in Reusel. 


Spanje December 2015

Afgelopen December zijn we 10 dagen afgereisd naar Spanje om te gaan trainen! Met de reis van Nederland naar Spanje zijn we 2 dagen kwijt geraakt dus we hadden 8 dagen in Spanje zelf. Van de 8 dagen zijn we 5 dagen gaan crossen, met eerst een dagje rust toen we er waren zijn we de 2de dag gaan crossen. We zijn toen naar de baan Hostalric geweest, een leuk en technisch circuit. De derde dag zijn we naar Vidreres geweest, ook een redelijk technisch circuit maar wel met wat meer snelheid er in dan in Hostalric. De vierde dag zijn we naar de baan Vallgorgina geweest! Een erg leuke baan met veel tafels, hij was helemaal veranderd sinds dat jaar daar voor, maar wel op een erg leuke manier!

Op dag vijf zijn we naar het GrandPrix circuit van Bellpuig gegaan, het was een lange reis maar het was het zeker waard! Een hele mooie baan met erg veel grote schansen, die ik op 1 na toch allemaal kon halen :). De laatste dag dat we gereden hebben zijn we naar Montmélo gegaan, een erg snel maar leuk circuit!
Hierna hebben we nog 2 dagen rust gehouden!

Al met al, een top vakantie/trainingsweek!


IMBA 2016

Op 15 december 2015, ben ik op het podium geroepen bij de feestmiddag van de MON! Hier werd bekend gemaakt dat ik, samen met Sam van de Ven en Demi Verploegh, alvast zijn geselecteerd om het Nederlandse team te vertegenwoordigen op het IMBA EK Dames in 2016!

Ik ben hier erg blij mee, en ook ben ik er trots op dat ik mijn land mag vertegenwoordigen. Ik ben de eerste rijdster die geselecteerd uit het MON 24MX NK Dames van 2015 om weer mee te doen aan de IMBA.